Άρδην, να αλλάξουμε ρότα· άρδην, να αποκαθηλώσουμε το διεφθαρμένο πολιτικό σύστημα·

Πέμπτη 5 Ιουλίου 2018

Σε πρότυπο Κέντρο Υγείας σχεδιάζεται να μετατραπεί η Πολυκλινική του Ολυμπιακού Χωριού

Πολυκλινική_Ολυμπιακού_Χωριύ

Σε πρότυπο Κέντρο Υγείας Αστικού Τύπου (όπως στο Περιστέρι) πρόκειται να μετατραπεί η Πολυκλινική του Ολυµπιακού Χωριού, η οποία θα υπαχθεί στο ΕΣΥ, σύμφωνα με το αποκλειστικό ρεπορτάζ του Χάρη Δημούτσου, στην τοπική εφημερίδα Αχαρναϊκή.
Σύμφωνα με το ρεπορτάζ , με τη χρήση των συµπληρωµατικών υπηρεσιών της Πολυκλινικής θα καταστεί υγειονοµικό σηµείο αναφοράς για την ευρύτερη περιοχή. Διευκρινίζεται, δε, ό,τι δεν μιλάμε για ΤΟΜΥ (Τοπική Μονάδα Υγείας), ούτε βέβαια και ΠΕ∆Υ, ενώ η πληροφορία ότι στην Πολυκλινική θα µεταφερθεί το ΙΚΑ (ΠΕ∆Υ και ΕΦΚΑ), απομακρύνεται προς το παρόν, λόγω άλλων προτεραιοτήτων.
Η µετατροπή αυτή θα έχει ως συνέπεια, να καταργηθεί το εισιτήριο των 10 € στην Πολυκλινική, όπως και των 20 € στα επείγοντα περιστατικά. Η αλλαγή πιθανώς να πραγµατοποιηθεί εντός του Ιουλίου, µε εξαγγελία του Πρωθυπουργού, ο οποίος επιθυµεί να έλθει στο Ολυµπιακό Χωριό, να
παραδώσει τα οριστικά παραχωρητήρια του 27ου τετραγώνου και να ανακοινώσει την υπαγωγή του Αθλητικού Κέντρου στην Γενική Γραµµατεία Αθλητισµού.
Ικανοποιείται, λοιπόν, ένα πάγιο αίτηµα του ∆ήµου Αχαρνών για δηµιουργία Κέντρου Υγείας και αυτό το προσπαθούσε επί τετραετία, ο συντοπίτης µας βουλευτής Ιωάννης ∆έδες.
Υπ’ όψιν ό,τι στην Πολυκλινική λειτουργεί άρτιος ακτινολογικός εξοπλισµός (αξονικός και µαγνητικός τοµογράφος), τµήµα υπερήχων, µικροβιολογικών και βιοχηµικών εξετάσεων, όλο το πακέτο του γυναικολογικού ελέγχου (έλεγχος οστικής µάζας, µαστογραφία, κ.ά.), άρτια εξοπλισµένο κέντρο αποκατάστασης, µε φυσίατρο, φυσικοθεραπευτές, εργοθεραπευτές, ψυχολόγο, ψυχίατρο, οδοντιάτρους, οφθαλµιάτρους, και γενικώς όλες τις ειδικότητες, όπως καρδιολόγους, γενικούς γιατρούς, γενικό χειρουργό, πνευµονολόγο, ορθοπεδικούς, δερµατολόγο, ουρολόγο, ΩΡΛ, παιδίατρο, διαιτολόγο, ενδοκρινολόγο.
Επίσης, διαθέτει δύο κινητές µονάδες, δωρεά του ιδρύµατος Νιάρχου, πλήρως εξοπλισµένες. Ακόµη υπάρχει σηπτικό χειρουργείο (µικροχειρουργείο) στά έκτακτα περιστατικά. Βέβαια ένα µειονέκτηµα είναι ό,τι λειτουργεί από 08:00 έως 20:00 και µόνο το πενθήµερο.
Ίσως µε στελέχωση του προσωπικού να µπορέσει να ευηµερεύει επτά ηµέρες επί 24 ώρες. Όµως µε την υπαγωγή τους στο ΕΣΥκαι εφ’ όσον γίνουν πλήρους και αποκλειστικής απασχόλησης, το ερώτηµα είναι, πόσοι θα µείνουν και πόσοι θα φύγουν.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου