Άρδην, να αλλάξουμε ρότα· άρδην, να αποκαθηλώσουμε το διεφθαρμένο πολιτικό σύστημα·

Δευτέρα 1 Οκτωβρίου 2018

Δείτε τα εκπαιδευτικά προγράμματα του Τμήματος Αρχαιολογίας και Ιστορικής Έρευνας του Δ.Αχαρνών


Στα πλαίσια της καλλιέργειας της πολιτιστικής συνείδησης των μαθητών και της γνώσης της τοπικής ιστορίας το Τμήμα Αρχαιολογίας και Ιστορικής Έρευνας του Δήμου Αχαρνών θα πραγματοποιήσει τα ακόλουθα εκπαιδευτικά προγράμματα κατά το σχολικό έτος 2018-2019:

α) Το Τραγούδι της λύρας, β) Μύθοι και λατρεία στις αρχαίες Αχαρνές, γ) Το παιχνίδι στην αρχαιότητα, δ) Ο Δικαιόπολις μας ξεναγεί στον κόσμο του αρχαίου θεάτρου, ε) Ιστορία της γραφής και των βιβλιοθηκών, στ) Ο μαγικός κόσμος του Καραγκιόζη.
Όλες οι εκπαιδευτικές δράσεις είναι μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα και υλοποιούνται στα πλαίσια προστασίας και ανάδειξης της πολιτιστικής κληρονομιάς.
Τα εκπαιδευτικά προγράμματα απευθύνονται στα σχολεία της πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης της Αττικής και συνδέονται με την αντίστοιχη σχολική ύλη, κυρίως της ιστορίας. Στους εκπαιδευτικούς προτείνεται στην τάξη, πριν και μετά την επίσκεψη, η διαθεματική προσέγγιση του εκάστοτε αντικειμένου και η εμπλοκή όλων των ειδικοτήτων (μέθοδος της αράχνης).
Στα πλαίσια της δια βίου μάθησης τα προγράμματα απευθύνονται επίσης και στους ενήλικες που θα ήθελαν να τα παρακολουθήσουν καθώς και σε οικογένειες.
Όλα τα προγράμματα είναι δωρεάν, διαρκούν δύο ώρες και τριάντα λεπτά (με το απαραίτητο διάλειμμα), απευθύνονται σε μικρό αριθμό μαθητών και μια μόνο σχολική τάξη και διαφοροποιούνται ανάλογα με τη ηλικία των παιδιών, το επίπεδο της τάξης και τις ιδιαιτερότητες των μαθητών.
Τη διεξαγωγή τους αναλαμβάνουν αρχαιολόγοι μουσειοπαιδαγωγοί – εμψυχωτές. Στο τέλος της επίσκεψης οι εκπαιδευτικοί καλούνται να συμπληρώσουν ένα φύλλο αξιολόγησης. Οι αξιολογήσεις ως ανατροφοδότηση συμβάλλουν σημαντικά στη βελτίωση, την ανανέωση και την εξέλιξη των εκπαιδευτικών προγραμμάτων καθώς και στην αποτελεσματική αξιοποίηση των πολιτισμικών μνημείων και μουσείων ως χώροι εκπαίδευσης και ψυχαγωγίας.
Στα σχολεία πριν και μετά από κάθε επίσκεψη προτείνεται το ακόλουθο σχήμα:


 http://doxthi.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου