Άρδην, να αλλάξουμε ρότα· άρδην, να αποκαθηλώσουμε το διεφθαρμένο πολιτικό σύστημα·

Παρασκευή 28 Ιουνίου 2019

Εγκαλεί για ψευδείς ειδήσεις δήμαρχο Ιλίου και ΜΜΕ ο Φορέας Διαχείρισης Πάρκου Τρίτση αλλά τα ξερά χόρτα «βασιλεύουν» κατά μήκος της Φυλής

Φορέας Διαχείρισης Πάρκου Τρίτση, πάρκο Τρίτση



Μια φωτιά που ξέσπασε σε ξερά χόρτα στο πάρκο Τρίτση πριν λίγες ημέρες στάθηκε η αφορμή να ανάψει εκ νέου η σπίθα της αντιπαράθεσης ανάμεσα στο Δήμο Ιλίου και το Φορέα Διαχείρισης του πάρκου. Σε δελτίο Τύπου που εξέδωσε ο δήμαρχος Ιλίου Νίκος Ζενέτος έκανε λόγο για ανικανότητα του Φορέα να προστατέψει το πάρκο ενώ, από την πλευρά του, ο Φορέας κατηγόρησε το δήμαρχο ότι διαδίδει ψευδείς και ανυπόστατες ειδήσεις.

Στα μέσα Μαΐου, με αφορμή την αντιπυρική περίοδο, ο κ. Ζενέτος – ως όφειλε – απέστειλε επιστολή στο Φορέα με την οποία του εφιστούσε την προσοχή για άμεσο καθαρισμό, αποψίλωση και απομάκρυνση των εύφλεκτων αντικειμένων που υπάρχουν στο πάρκο, προκειμένου να αποφευχθεί ο κίνδυνος πυρκαγιάς. Η φωτιά που ξέσπασε, λίγες ημέρες μετά (13 Ιουνίου) σε 2 εστίες, καίγοντας, σύμφωνα με την Πυροσβεστική, ξερά χόρτα και ξύλα, έδωσε το δικαίωμα στο δήμαρχο Ιλίου να καταλογίσει στο Φορέα ότι δεν ανταποκρίνεται στην υποχρέωσή του και αυτό διότι, δεν υπάρχει ίσως τίποτε πιο σημαντικό – σε μια εξαιρετικά επικίνδυνη περίοδο – από τον έγκαιρο και ολοκληρωμένο καθαρισμό όλου του πάρκου.
Από την πλευρά του, ο Φορέας σε ανακοίνωση που εξέδωσε (η οποία δεν εστάλη σε όλα τα μέσα και ασφαλώς ούτε στη ΔΥΤΙΚΗ ΟΧΘΗ) υποστήριξε ότι έχει προβεί σε κάθε απαιτούμενη ενέργεια για την αποψίλωση των χόρτων στο πάρκο, ώστε αυτοί να καταστούν ασφαλείς για τους επισκέπτες του ενώ παραθέτει τους χώρους στους οποίους έγιναν αποψιλώσεις. Παραδέχεται, ωστόσο, ότι δεν έχουν γίνει καθαρισμοί στη συνολική έκταση του πάρκου ενώ καλεί τον κ. Ζενέτο και τους «εκπροσώπους» του, «να σταματήσουν να διαδίδουν, ψευδείς και ανυπόστατες ειδήσεις, να ανακαλέσουν τις ψευδείς δηλώσεις και να αποσύρουν κάθε αναληθές δημοσίευμα», ειδάλλως ο Φορέας Διαχείρισης, θα προβεί σε κάθε νόμιμη ενέργεια.
Ωστόσο, είναι απορίας άξιο, ότι στη μακροσκελή ανακοίνωση δε γίνεται καμία αναφορά στην «ταμπακιέρα», δηλαδή στην πυρκαγιά που ξέσπασε και η οποία δεν επεκτάθηκε χάρη στην έγκαιρη επέμβαση της πυροσβεστικής. Ούτε μια κουβέντα στην οποία να εκφράζει, έστω, τη λύπη των μελών του για το συμβάν!
Πριν, όμως, απειλήσουν με μηνύσεις ένα δήμαρχο γιατί ενδιαφέρεται για την ασφάλεια της πόλης του, τα μέλη του Φορέα θα έπρεπε να είχαν φροντίσει για την έξωθεν καλή μαρτυρία των λεγομένων τους. Διότι, σε ολόκληρη η περιοχή κατά μήκος της λεωφόρου Φυλής – το πιο επικίνδυνο ίσως σημείο του πάρκου αφού αρκεί ένα τσιγάρο να πετάξει κάποιος οδηγός για να γίνει η περιοχή… Κούγκι – τα ξερά χόρτα όχι απλώς δεν έχουν καθαριστεί αλλά σχηματίζουν «βουνά».
Γεγονός που κατέγραψε ο φωτογραφικός φακός αλλά και η κάμερα, τρεις ημέρες μετά την ανακοίνωση του Φορέα, αποτυπώνοντας μια πραγματικά δυσάρεστη και επικίνδυνη κατάσταση.
Αντί λοιπόν τα μέλη του Φορέα να εγκαλούν το δήμαρχο και να τον απειλούν με μηνύσεις ή να αποδίδουν στα μέσα ενημέρωσης αναληθή δημοσιεύματα, είναι προτιμότερο να κάνουν τον κύκλο του πάρκου για να διαπιστώνουν και μόνοι τους την κατάσταση που επικρατεί. Γιατί, σε διαφορετική περίπτωση – και εφόσον προκαλούνται – θα το κάνουν τα «κακά» μέσα ενημέρωσης και ενίοτε θα τους εκθέτουν.

 doxthi.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου