Άρδην, να αλλάξουμε ρότα· άρδην, να αποκαθηλώσουμε το διεφθαρμένο πολιτικό σύστημα·

Πέμπτη 25 Ιουνίου 2020

Σημαντικά προβλήματα και κίνδυνοι στο Μητροπολιτικό Πάρκο Αντώνης Τρίτσης


 Σημαντικά προβλήματα και κίνδυνοι στο Μητροπολιτικό Πάρκο Αντώνης Τρίτσης.

Μετά από αρκετούς μήνες που το Μητροπολιτικό Πάρκο Αντώνης Τρίτσης βρίσκεται στα χέρια της Νέας Διοίκησης και ανήκει στην Περιφέρεια Αττικής έχουν προκύψει σημαντικά προβλήματα που εγκυμονούν κινδύνους για την περιοχή και το φυσικό του πλούτο.
Βασικά έργα που έπρεπε να έχουν ήδη υλοποιηθεί όπως η στεγάνωση της 5ης λίμνης και οι 150 πυλώνες φωτισμού δεν έχουν υλοποιηθεί. 20-30 από τα 200 και πλέον δένδρα που φυτεύτηκαν στο γήπεδο του Πάρκου από τον προηγούμενο φορέα διαχείρισης έχουν ξεραθεί διότι δεν ποτίζονται καθ ότι έχουν πνιγεί από ξερά χόρτα που δεν έχει γίνει αποψίλωση. Σε πολλά σημεία του Πάρκου υπάρχουν ξερά κλαδιά και ξερά χόρτα με αποτέλεσμα να υπάρχει κίνδυνος πυρκαγιάς.
Έχουν δοθεί 52.000 ευρώ για την περίφραξη του Πάρκου με απευθείας ανάθεση χωρίς διαγωνισμό. Πρόκειται για κακής ποιότητας περίφραξη που σύντομα καταστράφηκε, αντικαταστάθηκε, ξανά καταστράφηκε και την αντικατέστησαν για δεύτερη φορά. Η οδός Ελευσινίων μυστηρίων καταλήγει σε είσοδο μόνιμα ανοιχτή και χωρίς φύλαξη για πρόσβαση μέσα στο χώρο του Πάρκου.
Σε καθημερινή επαφή με πολίτες αλλά και επισκέπτες του Πάρου δημιουργείται το ερώτημα τι προτίθεται να κάνει η νέα Διοίκηση.
Παραθέτω φωτογραφικό υλικό για την κατάσταση που βρίσκεται το Πάρκο αυτή τη στιγμή.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου