Άρδην, να αλλάξουμε ρότα· άρδην, να αποκαθηλώσουμε το διεφθαρμένο πολιτικό σύστημα·

Τετάρτη 11 Ιανουαρίου 2017

Ο Γιώργος Καραμπελιάς στην Γιάφκα

Από την σημερινή παρουσία του Γιώργου Καραμπελιά στην εκπομπή του Σπύρου Χαριτάτου, Γιάφκα. 
«Αν χαθεί η Κύπρος ως διακύβευμα, η Τουρκία θα γίνει δυνατή», τόνισε στη #giafka ο επικεφαλής του κινήματος «ΑΡΔΗΝ» και πολιτικός αναλυτής Γιώργος Καραμπελιάς! «Εγκαταλείψαμε ένα ακριβό κομμάτι του εαυτού μας. Η Κύπρος ήταν ελάχιστες φορές στην ιστορία της ελεύθερη, κατάφερε όμως να κρατά την ταυτότητά της, κρατούσε την ταυτότητά της. Είναι τεράστια η αγκίστρωσή της στην ορθοδοξία. Είναι θαύμα που οι Κύπριοι επιβίωσαν ιστορικά και κρατούν την ταυτότητά τους μέχρι και σήμερα. Για μικροσυμφέροντα οι ατζέντηδες είναι έτοιμοι να παραδώσουν αυτό το νησί με την συναισθηματική και πολιτική αξία για όλους εμάς. Αποτελεί την τελευταία έδρα
του ελληνισμού στην ανατολική Μεσόγειο, η Κύπρος έβαλε την Ελλάδα στις συζητήσεις με το Ισραήλ ή την Αίγυπτο. Ακόμα και έτσι να το δει κανείς, η σημασία της Κύπρου είναι τεράστια», εξήγησε στον Alpha 989 Radio και στον Alpha 96,5 Θεσσαλονίκη. Τόνισε ότι «Αμερικανοί και Εγγλέζοι πάντα ήθελαν να απομακρυνθεί η Κύπρος από την Ελλάδα. Και στις ελληνικές ελίτ όμως, δυστυχώς, δεν υπάρχει συνείδηση για αυτά τα πράγματα», ενώ στα ερωτήματα που του υπέβαλε ο Spiros Xaritatos για τη Θράκη, ο κ. Καραμπελιάς απάντησε ότι «το πρόβλημα δημιουργήθηκε όταν υπογράφηκε η συνθήκη της Λωζάννης και έγιναν οι ανταλλαγές πληθυσμού όπου ως αντάλλαγμα θα παρέμενε στην Ελλάδα η θρησκευτική μειονότητα των μουσουλμάνων. Οι Πομάκοι μιλούν την βουλγαρική γλώσσα. Ένα μεγάλο κομμάτι είναι και αιρετικοί. Εκεί ακολουθήθηκε μια εξωφρενική πολιτική να μεταβάλλει την ελληνική πομακική μειονότητα σε τουρκική. Το ελληνικό κράτος το έκανε αυτό, έτσι άνοιξε τον δρόμο. Επειδή το τουρκικό κομμάτι της μειονότητας ήταν αντίθετο με τον κεμαλισμό, θεωρούσαν οι δικοί μας ότι δεν υπάρχει πρόβλημα και ότι μπορούν να τουρκοποιήσουν την μειονότητα για να αντιμετωπίσουν τον κίνδυνο των Βουλγάρων και τους καταπίεσαν περισσότερο και τους υποχρέωσαν να μιλάνε και να γράφουν στα τούρκικα. Μετά το ‘80- ‘90 κατάλαβαν ότι πάνε να κάνουν 2 μειονότητες.
Η τουρκική πλευρά τους μεταχειρίζεται με αλαζονικό τρόπο. Εμείς αφήσαμε αυτό το πράγμα να εξελιχθεί. Δεν είχαν καν λεξικό πομακικής γλώσσας ούτε σχολεία. Από εκεί και πέρα, αφήσαμε το τουρκικό προξενείο να διευθύνει τα πάντα στην μειονότητα, ποιοι βουλευτές να κατέβουν με ποιο κόμμα. Η πολιτική των ελληνογενών καθορίζεται από το τουρκικό προξενείο. Έχουμε έναν μουφτή επίσημο και υπάρχει και ο ψευδομουφτής από το τουρκικό προξενείο. Εμείς όλα αυτά τα επιτρέπουμε, επιτρέπουμε στο προξενείο να κάνει αυτές τις πολιτικές. Η ψήφος της μειονότητας πάει πακέτο με το τί εγγυήσεις έχει δώσει ο υποψήφιος, οι ίδιοι ψηφίζουν είτε ΠΑΣΟΚ ή ΝΔ ή ΣΥΡΙΖΑ.
Τα χειρότερα όμως είναι τα οικονομικά: οι τουρκικές τράπεζες αναπτύσσονται στην Θράκη, δίνουν δάνεια, αγοράζουν μεγάλες ιδιοκτησίες. Υποχωρεί η παρουσία των Ελληνογενών. Αυτή η πολιτική και οικονομική διείσδυση της Τουρκίας έφτασε και στην Καβάλα. Υπήρχε η εκσυγχρονιστική αντίληψη που λέει ότι «δεν μας ενδιαφέρουν αυτά, είναι Τούρκοι και πρέπει να τους δώσουμε την δυνατότητα να αυτοκαθοριστούν σε τουρκική μειονότητα». Με την πτώση και την κρίση που έχουμε εμείς δημιουργήθηκε όπλο στα χέρια των Τούρκων και με το οικονομικό. Η Θράκη είναι σε άθλια οικονομική κατάσταση.
Πρέπει να ενισχυθούν τα πανεπιστήμια εκεί και να ενισχυθεί οικονομικά η Θράκη. Ο κίνδυνος συνδέεται με το πρόβλημα της Βουλγαρίας, όπου υπάρχουν και Πομάκοι και τουρκογενείς. Η ζώνη όπου κατοικούν εκεί εφάπτεται με την Ελλάδα. Υπάρχει ένα πρόβλημα που θυμίζει το Βοσνιακό. Θα μπει ζήτημα δημοκρατίας της μουσουλμανικής της Θράκης».
Για την αλβανική προκλητικότητα είπε ότι «η θέση των Αλβανών είναι να γίνει η «μεγάλη Αλβανία» που θα βάλει και διεκδικήσεις απέναντι στην Ελλάδα. Είμαστε περικυκλωμένοι από μια κατάσταση που ξεκινά από την Αλβανία και φτάνει στην Τουρκία. Το πρόβλημα δεν είναι η Τσαμουριά, την χρησιμοποιεί για να διεισδύσει. Η Ελλάδα είναι ξέφραγο αμπέλι γιατί να μην ζητούν ό,τι θέλουν»;
Αναφέρθηκε στον κίνδυνο ισλαμοποίησης της χώρας λόγω του προσφυγικού: «Η κυβέρνηση αυτή είναι φυλακισμένη από τη στάση της στο προσφυγικό. Η Τουρκία εκβιάζει την Ευρώπη και εμείς ανοίξαμε τον δρόμο αυτό. Η Μέρκελ έλεγε ότι θα είναι ευνοϊκά διακείμενη απέναντι στον Τσίπρα. Είναι όπλο εκβιασμού το μεταναστευτικό για την Τουρκία.
Τα χρήματα πηγαίνουν στις ΜΚΟ και όχι απευθείας στην Ελληνική κυβέρνηση. Υπάρχει κίνδυνος οι Τούρκοι να σπρώξουν κόσμο. Πλέον στέλνουν αφρικανούς γιατί οι πρόσφυγες στην Τουρκία βρήκαν «μαύρη δουλειά»…
800.000 παιδιά είναι στο τουρκικό σύστημα παιδείας. Το μεγάλο κύμα είναι αυτοί που έρχονται από τις χώρες της Αφρικής, αυτοί θα είναι το μεγάλο πρόβλημα. Η Ελλάδα κινδυνεύει με ισλαμοποίηση γιατί αυτοί οι πληθυσμοί δεν φεύγουν εύκολα. Εάν ένα κομμάτι μείνει στα νησιά, θα απωλέσουν την βάση για τις διεκδικήσεις του Ερντογάν ο οποίος θα θέλει να προστατέψει τα συμφέροντα των μουσουλμάνων. Ανοίξανε μια ιστορία φοβερή χωρίς να ξέρουν. Εδώ απειλείται και η εθνική μας ύπαρξη,
αυτό είναι το μεγάλο πρόβλημα. Βεβαίως υπάρχει εξαθλίωση σε όλον τον πλανήτη. Η Ελλάδα μπορεί να αναλάβει τους εξαθλιωμένους αυτούς»;
«Αυτή είναι η λογική της κ. Χριστοδουλοπούλου με τα ανοιχτά σύνορα. Η είσοδος μεταναστών καταστρέφει την εργασία των υπολοίπων, για αυτό και το 55% στην Γαλλία ψηφίζει Λεπέν. Δεν μπορείς να έχεις κοινωνικό κράτος με νέους που τροφοδοτούν την μαύρη εργασία. Δεν θα έχεις μείωση των κοινωνικών ανισοτήτων, μεγαλώνουν οι κοινωνικές ανισότητες με την μετανάστευση», τόνισε χαρακτηριστικά.
Ο κος Καραμπελιάς επεσήμανε ότι «το πρώτο εθνικό μας θέμα είναι πνευματικό: από το μυαλό και την καρδιά ξεκινά το πρόβλημα. Από την μεταπολίτευση και μετά «πέρασε» το ότι εμείς είμαστε ένα ξοφλημένο έθνος που αν το Αιγαίο ανήκει στα ψάρια του, δεν μας ενδιαφέρει. Άρα μπορούμε να λέμε ότι οι Έλληνες είναι Ελληνάρες.
Πρέπει να αλλάξει η Ελλάδα, διαφορετικά ο, τι κερδίσαμε αυτά τα 200 χρόνια θα τα έχουμε χάσει το 2021, αυτό είναι και ο καημός της Ρωμιοσύνης, που έλεγε και ο Σεφέρης, κάνουμε ένα άλμα μπροστά και μετά πάλι πίσω.
Από τότε που έσπασε ο Ελληνισμός σε μια μεγάλη δύναμη, στο Βυζάντιο, από τότε και μετά δεν έχουμε κατορθώσει να ξαναβρούμε το πρόσωπό μας, αυτό είναι το μεγάλο πρόβλημα που έχουμε.
Έπρεπε να φτάσουμε στο τέλος της διαδρομής για να δούμε ότι αν δεν αλλάξουμε, θα βγούμε στο αδιέξοδο.
Όταν φτάσεις να είσαι προλετάριος και δεν έχεις πια τίποτα, δεν έχεις συμφέρον να είσαι πολίτης.
Η ελληνική οικονομία και κοινωνία ξεχωρίζει από όλες της Δύσης.
Φτιάχνουμε μια κατάσταση (αγορά) όπου στο τέλος θα χρειαζόμαστε τους πρόσφυγες.
Το είδαμε και με την πολιτική, που πήγαμε στους συνταξιούχους αφήνοντας απ’έξω νεαρά ζευγάρια, μονογονεϊκές οικογένειες.
Σήμερα έχουμε κρίση. Αντί να προωθήσουμε τη λειτουργία μικρών μονάδων για να μην χαθεί η τεχνογνωσία… Χάνονται οι άνθρωποι που ήξεραν να δουλεύουν στα μηχανουργεία, στην πέτρα, έχουμε τώρα Αλβανούς. Δεν θα είχαμε ανάγκη τον δανεισμό με το φαινόμενο της υπο-ανάπτυξης. Να ξαναπιάσουμε δηλ. την παραγωγή μας
Οι Έλληνες είναι παραδομένοι και απελπισμένοι και δεν έχουν διέξοδο. Πρέπει να αλλάξουμε τα μυαλά μας».


 http://ardin-rixi.gr/archives/202314

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου