Άρδην, να αλλάξουμε ρότα· άρδην, να αποκαθηλώσουμε το διεφθαρμένο πολιτικό σύστημα·

Κυριακή 4 Ιουνίου 2017

Ένα σχολείο βγαλμένο από το μέλλον στο Περιστέρι


Το μεγαλύτερο εκπαιδευτικό συγκρότημα στην Ελλάδα αναμένεται να λειτουργήσει για πρώτη φορά στην προσεχή εκπαιδευτική περίοδο και βρίσκεται στο Περιστέρι.
Ένα υπερσύγχρονο κτιριακό συγκρότημα που θα αλλάξει την καθημερινότητα των μαθητών της τεχνικής εκπαίδευσης δημιουργήθηκε στην περιοχή του Μπουρναζίου επί των οδών Αγ. Ιωάννη Θεολόγου, Λευκωσίας, Παπαρηγοπούλου και Μουσουνίτσας.
Αποτελεί δημιούργημα του προγράμματος ΣΔΙΤ, δηλαδή σύμπραξη δημόσιου και ιδιωτικού τομέα με χρηματοδότηση ιδίων και δανειακών κεφαλαίων του ιδιώτη αναδόχου με
25ετες πλάνο συντήρησης και λειτουργίας.
Ο υπερσύγχρονος χώρος του σχολείου είναι στα πρότυπα ευρωπαϊκών εκπαιδευτικών ιδρυμάτων όπου τα πάντα είναι μελετημένα. Από τις αίθουσες μέχρι το υπόγειο και την ταράτσα έχει πραγματοποιηθεί μελέτη και υλοποίηση βάσει προδιαγραφών.
Στο συγκρότημα τηρούνται όλα τα ενεργειακά πρότυπα, από τους ηλιακούς συλλέκτες μέχρι και τον φωτισμό στις τουαλέτες ενώ τα εργαστήρια και οι χώροι διαδραστικής εκμάθησης θα συναρπάσουν τους μαθητές.
Μια σχολική αναβάθμιση για το Περιστέρι που την είχε ιδιαίτερη ανάγκη και θα προστεθεί στον εκπαιδευτικό πλούτο της πόλης από τον ερχόμενο Σεπτέμβρη. Εκεί θα φιλοξενηθεί και το καλλιτεχνικό Γυμνάσιο Περιστερίου που ιδρύθηκε πριν από λίγες μέρες.
Η μόνη ευχή μας, το νέο αυτό σχολικό συγκρότημα να έχει τον απόλυτο σεβασμό εκπαιδευτικών και μαθητών όπως συμβαίνει σε όλες τις χώρες της Ευρώπης.

 http://www.peristerinews.gr/%ce%ad%ce%bd%ce%b1-%cf%83%cf%87%ce%bf%ce%bb%ce%b5%ce%af%ce%bf-%ce%b2%ce%b3%ce%b1%ce%bb%ce%bc%ce%ad%ce%bd%ce%bf-%ce%b1%cf%80%cf%8c-%cf%84%ce%bf-%ce%bc%ce%ad%ce%bb%ce%bb%ce%bf%ce%bd-%cf%83%cf%84%ce%bf/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου