Άρδην, να αλλάξουμε ρότα· άρδην, να αποκαθηλώσουμε το διεφθαρμένο πολιτικό σύστημα·

Κυριακή 4 Ιουνίου 2017

IΛΙΟΝ: 33 ΧΡΟΝΙΑ ΕΣΤΙΑΚΑ...ΔΥΝΑΜΗ ΜΑΣ Ο ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ!


Για 33η χρονιά ο Eξωραιστικός Σύλλογος «Η Εθνική Ετσία» πραγματοποιεί τις πολιτιστικές του εκδηλώσεις «Εστιακά 2017».
Ο θεσμός των Εστιακών εξαπλώνεται και φέτος με τις γειτονιές της Εστίας και της Ραδιοφωνίας στο Ίλιον  να γεμίζουν χρώμα και μουσική από τις 04 εως και τις 23 Ιουνίου.

Στις 04 Ιουνίου, σε συνεργασία με το εκκλησιαστικό συμβούλιο του ενοριακού ναού Αγ. Διονυσίου Ιλίου, πραγματοποιείται το 2ο Παραδοσιακό Αντάμωμα, ένα σεργιάνι στην μουσική και χορευτική παράδοση της πατρίδας μας με τον σπουδαίο Σάββα Σιάτρα.             (Ι.Ν.Αγ.Διονυσίου Ιλίου Αετόπετρας & Ναυσικάς Ίλιον, ώρα έναρξης 20.00)

Στις 07 Ιουνίου, σε συνεργασία με τον Δήμο Ιλίου πραγματοποιείται τιμητική εκδήλωση στον αείμνηστο συμπολίτη μας, μέλος του Συλλόγου μας και δωρητή του νέου διαμορφωμένου χώρου αναψυχής της γειτονιάς της Εστίας, Κώστα Αστερίου. ( Διαμορφωμένος Χώρος Αστερίου Ιτέας 12 Ίλιον, ώρα έναρξης 20.00)
Στις 17 Ιουνίου πραγματοποιείται η κεντρική εκδήλωση των Εστιακών με όλη την ερασιτεχνική δημιουργία της Εστίας  στις επάλξεις. Η εκδήλωση θα λάβει χώρα στο προαύλιο του 4ου Γυμνασίου Ιλίου (Δραγουμάνου και Θεσσαλονίκης Ίλιον). Παρουσιάσεις χορών, επιδείξεις αεροβικής γυμναστικής – zumba και πολύ μουσική βασισμένα στην ελεύθερη ερασιτεχνική έκφραση που καλλιεργείται στους κόλπους του Συλλόγου.
Ενώ ένα γνήσιο νησιώτικο γλέντι στήνεται με την χαρισματική Νάσια Κονιτοπούλου.          (4ο Γυμνάσιο Ιλίου Δραγουμάνου και Θεσσαλονίκης Ίλιον, ώρα έναρξης 19.30)

Στις 23 Ιουνίου ολοκληρώνονται οι πολιτιστικές μας εκδηλώσεις και η Πλατεία Μ. Κατράκη (Δραγουμάνου και Στρυμώνος) γεμίζει με χρώμα θεάτρου σκιών από τη σειρά των παραστάσεων που πραγματοποιεί ο Δήμος Ιλίου.                                                        (Πλ.Μ.Κατράκη Δραγουμάνου & Στρυμώνος Ίλιον, ώρα έναρξης 20.00) Τα Εστιακά αντιστέκονται και φέτος στο γκρι που επικρατεί και αναδεικνύουν την ομορφιά της γειτονιάς με τη μουσική και την ελεύθερη έκφραση να έχει τον πρώτο λόγο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου