Άρδην, να αλλάξουμε ρότα· άρδην, να αποκαθηλώσουμε το διεφθαρμένο πολιτικό σύστημα·

Τρίτη 19 Σεπτεμβρίου 2017

ΑΧΑΡΝΕΣ: Δημοτικό Συμβούλιο για τα αντιπλημμυρικά έργα ζητά ο ΣΕΒΑ




ΣΕΒΑ

Αίτημα για τη σύγκλιση Δημοτικού Συμβουλίου για την αντιπλημμυρική θωράκιση των Αχαρνών, απευθύνει για μια ακόμη φορά, ο Σύνδεσμος Εμπόρων & Βιοτεχνών Αχαρνών.
Ακολουθεί η ανακοίνωση:
«Πάγιο αίτημα του Σ.Ε.Β.Α. προς κάθε μορφή εξουσίας της  πόλης μας όλα αυτά τα χρόνια η αντιπλημμυρική θωράκισή της.
Τελείωσε το θερμό καλοκαίρι και το υποδέχτηκε το φθινόπωρο και μαζί με αυτό όπως και τα τελευταία χρόνια επιπλέον βάρη στις πλάτες των λαϊκών στρωμάτων και των μικρών επαγγελματοβιοτεχνών και εμπόρων: φόροι εισοδήματος, ΕΝΦΙΑ, έξοδα θέρμανσης, σχολικά ή φοιτητικά έξοδα. Πτώση του τζίρου- άγχος – ανασφάλεια – φτώχεια. Σαν να μην έφταναν όμως όλα αυτά προστίθενται και προβλήματα με τον ερχομό των πρώτων βροχών και τους μήνες έντονων βροχοπτώσεων όπως είναι ο Οκτώβρης.
Φυσικά το πρόβλημα δε είναι αυτό καθ΄ αυτό το φυσικό γεγονός αλλά η παντελής εγκατάλειψη, κοροϊδία και έλλειψη έργων υποδοχής των όμβριων υδάτων σαν αποτέλεσμα η πόλη  μας και η αγορά της να μετράει επανειλημμένες ζημιές, καταστροφές και θανάτους.
Από μεριάς των παθόντων καταστηματαρχών η αντιμετώπιση είναι με «σύγχρονα» μέσα όπως λαμαρίνες, τσουβαλάκια με άμμο και σφουγγαρίστρες. Άσε που η αγορά κάθε άλλο παρά σύγχρονη και ανταγωνιστική είναι. Από πλευράς πολιτείας τι άλλο από κοροϊδία.
Και η σημερινή Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ ακολουθούν την πεπατημένη των προηγούμενων. Δεν διαθέτουν ούτε ένα Ευρώ από τον προϋπολογισμό, γιατί δεν ενισχύει το πνεύμα της επιχειρηματικότητας και ανταγωνιστικότητας των επενδυτών που τάχα θα φέρουν ανάπτυξη.
Σε αυτή την κατεύθυνση και ρίχνοντας το μπαλάκι σε άλλους ήταν και η απάντηση σε επερώτηση που του κατατέθηκε στην βουλή,  από τον αρμόδιο υπουργό ο οποίος  «νίπτοντας τα χείρας του» δεν δεσμεύτηκε για κανένα μέτρο.
Την σκυτάλη πήραν η τοπική Αυτοδιοίκηση, Περιφέρεια και ο Δήμος σαν το μακρύ χέρι των κυβερνήσεων. Εμπαίζοντάς  μας ήξεραν πολύ καλά στα τεχνικά τους προγράμματα να μην διαθέτουν ούτε ένα Ευρώ για έργα απορροής των όμβριων την ίδια στιγμή που διαθέτουν μεγάλα κεφάλαια για τις ΠΑΕ!
Καλούμε την Δημοτική Αρχή Αχαρνών που στο ενεργητικό της υπήρξαν δύο καταστροφικοί βροχεροί Οκτώβρηδες – ένας εκ των οποίων θανατηφόρος-, τι ακριβώς θα κάνει για να αντιμετωπίσει τα  ¨ακραία καιρικά φαινόμενα¨  που είναι μπροστά μας; Συγκεκριμένα πού  – πότε και με τι κονδύλια;
Εμπαιγμούς όπως οι προκάτοχοί  της που μας κυμάτιζαν τάχα  μελέτες και μελέτες έμειναν.
Κινήσεις εντυπωσιασμού κηρύσσοντας την πόλη σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης, στρατεύοντας μάλιστα και τα σύμμαχα ΜΜΕ με τα παπαγαλάκια τους. Ή  μήπως οι διαβουλεύσεις, επαφές με αρμοδίους σαν κάτι επαναστατικό και πρωτόγνωρο καλλιεργώντας για άλλη μια φορά φρούδες ελπίδες και να καθησυχάσουν τα πνεύματα, δε λύνουν το πρόβλημα.
Οι επιχειρήσεις της πόλης μας απαιτούν  ΕΔΩ ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΕΡΓΑ ΥΠΟΔΟΜΗΣ ΚΑΙ ΟΧΙ ΥΠΟΣΧΕΣΕΙΣ ΚΑΙ ΚΙΝΗΣΕΙΣ ΕΝΤΥΠΩΣΙΑΣΜΟΎ.
ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ ΔΙΕΞΑΓΩΓΗ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΑΜΕΣΑ ΓΙΑ ΝΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΕΤΕ ΤΟΥΣ ΠΑΘΟΝΤΕΣ  ΓΙΑ ΤΟ ΤΙ ΕΧΕΤΕ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΕΙ ΕΠΙ ΤΗΣ ΟΥΣΙΑΣ.            

Το Δ.Σ. του Σ.Ε.Β.Α.
 http://doxthi.gr/49831/dimotiko-symvoulio-gia-ta-antiplimmyrika-erga-zita-o-seva/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου