Άρδην, να αλλάξουμε ρότα· άρδην, να αποκαθηλώσουμε το διεφθαρμένο πολιτικό σύστημα·

Παρασκευή 13 Οκτωβρίου 2017

Τα αποτελέσματα των ερευνών της ΕΓΕ Αχαρνών για τις γυναίκες και τους νέους της πόλης

Όχι μία αλλά δύο άκρως ενδιαφέρουσες έρευνες για τις γυναίκες και τους νέους στις Αχαρνές παρουσίασε  η ΕΓΕ Αχαρνών, στις 11 Οκτωβρίου, στα γραφεία της.
 Πρόκειται για τις έρευνες « Γυναίκα και κατανάλωση» και «Η εποχή της Σκέψης: Νέοι, Κοινωνία και Εκπαίδευση στη Πόλη των Αχαρνών», την ευθύνη των οποίων είχαν η Ματίνα Λέτσα, Δημοσιογράφος και η Αναστασία Παμουκτσόγλου, διδάκτωρ Κοινωνιολογίας της εκπαίδευσης, π. Πάρεδρος Παιδαγωγικού Ινστιτούτου.
Οι γυναίκες και οι νέοι του Δήμου Αχαρνών, έτσι όπως καταγράφηκε στις έρευνες,  εξέφρασαν απόλυτα (με τις απαντήσεις τους) την απαίτησή τους για ποιότητα ζωής.
Σε αυτούς τους δύσκολους καιρούς που περνάει η Ελλάδα, το ζητούμενο για ένα μεγάλο μέρος της νεολαίας των Αχαρνών, είναι η διαφύλαξη, η μελέτη, η προβολή και ανάδειξη της Ελληνικής  Παιδείας και των αξίων που απορρέουν από αυτήν.
Οι Γυναίκες – μητέρες στη πόλη των Αχαρνών θέτουν υπεράνω όλων την ευημερία της οικογένειάς και των παιδιών τους καθώς οι απαντήσεις τους αναδεικνύουν τις βαθιές αλλαγές στις αντιλήψεις της σε σημαντικά θέματα, γύρω από τις αγορές στα βασικά είδη του νοικοκυριού της και τις εναλλακτικές πρακτικές τις οποίες επιλέγουν για να επιβιώσουν αυτή τη περίοδο της οικονομικής κρίσης, που δεν μπορούν συγκρίνουν με παλαιότερες εποχές.
Διαβάστε τις έρευνες:
Γυναίκα και κατανάλωση
Νέοι,κοινωνία και εκπαίδευση στην πόλη των Αχαρνών


 http://doxthi.gr/50659/ta-apotelesmata-ton-erevnon-tis-ege-acharnon-gia-tis-gynekes-ke-tous-neous-tis-polis/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου