Άρδην, να αλλάξουμε ρότα· άρδην, να αποκαθηλώσουμε το διεφθαρμένο πολιτικό σύστημα·

Τετάρτη 7 Φεβρουαρίου 2018

Το 1ο βραβείο κοινού απέσπασε η θεατρική ομάδα θεατρΙΛΙΟΝ



Το πρώτο βραβείο κοινού που προέκυψε από την ψηφοφορία του κόσμου μετά την σπονδυλωτή παράσταση «Μώμος 2018», στο θέατρο «Πάνθεον» στην Πάτρα, στις 3 Φεβρουαρίου , με 10 θεατρικά σατιρικά δεκάλεπτα από 10 ερασιτεχνικές ομάδες από όλη την Ελλάδα, απέσπασε η Θεατρική Ομάδα θεατρΙΛΙΟΝ από το Ίλιον Αττικής,  με το δρώμενο “Για λόγους ευθιξίας…” των Π. Μέντη και Γιώργου Γαλίτη,  σε Δραματουργική Επεξεργασία- Σκηνοθεσία: Μπαντούνα Σταμάτη. Στο δρώμενο πήραν μέρος οι: Μπουρνά Ελένη, Ρουμελιωτάκης Λάμπρος, Οικονόμου Μαρία, Μπαντούνας Σταμάτης, Κιμιωνής Πάρις.



Να σημειωθεί πως η Θεατρική Ομάδα θεατρΙΛΙΟΝ είναι η μοναδική ομάδα από τους 80 ερασιτεχνικούς θιάσους, από 57 διαφορετικές πόλεις της χώρας, που έχει αποσπάσει στην δεκαετή ιστορία του φεστιβάλ δύο 1α Βραβεία Κοινού (2005, 2018) και ένα 3ο (2016).
Επίσης, το 2017 η ΕΤΑΙΡΙΑ ΕΛΛΗΝΩΝ ΘΕΑΤΡΙΚΩΝ ΣΥΓΓΡΑΦΕΩΝ απένειμε στην ομάδα, ειδικό βραβείο για την αλίευση και παρουσίαση της επίκαιρης πικρής Σάτιρας του Γ. Η. Ησαία, «Ο Έλεγχος του Διεθνούς Ταμείου» γραμμένης το 1900, στο διαγωνιστικό μέρος του Φεστιβάλ.
Το Πανελλήνιο Φεστιβάλ Σάτιρας Ερασιτεχνικών Θιάσων «Μώμος ο Πατρεύς» είναι το μοναδικό που για την ίδια παράσταση συνεισφέρουν 11 ομάδες , 10 επιλεγμένες ομάδες από την Ελλάδα και αυτή του Ερασιτεχνικού Σχήματος Ρεφενέ Πάτρας, που είναι και οι οικοδεσπότες του Φεστιβάλ.
Το φεστιβάλ διοργανώνει  η Κοινωφελής Επιχείρηση του Δήμου Πατρέων Καρναβάλι Πάτρας σε συνδιοργάνωση με το Ερασιτεχνικό Σχήμα Πάτρας «Ρεφενέ» και τον Πολιτιστικό Οργανισμό του Δήμου Πατρέων, με την υποστήριξη του ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Πάτρας και υπό την αιγίδα της Εταιρίας Ελλήνων Θεατρικών Συγγραφέων.

Λίγα λόγια για την Ομάδα θεατρΙΛΙΟΝ…
Η Θεατρική Ομάδα θεατρΙΛΙΟΝ μετρά 11 χρόνια θεατρικής διαδρομής! Σε αυτό το διάστημα, έχουμε ανεβάσει 14 θεατρικές παραστάσεις του Ελληνικού και Παγκόσμιου ρεπερτορίου και έχουμε διοργανώσει και παρουσιάσει πλήθος εκδηλώσεων…
Το θέατρο έχει μπει πια για τα καλά στη ζωή μας. Έχουμε εθιστεί…
Και πλέον μπορούμε να το πούμε με σιγουριά: Δεν κάνουμε θέατρο για να θρέψουμε τη ματαιοδοξία μας… Χρησιμοποιούμε το θέατρο σαν αφορμή για να εκφράσουμε και να μοιραστούμε τις αγωνίες μας, τις απογοητεύσεις μας, τους φόβους μας, αλλά και την καθαρή ματιά, την ελπίδα για καλύτερη ζωή, την πίστη στη δύναμή μας, την αγάπη που μας ενώνει…
Κάνουμε θέατρο για να γίνουμε καλύτεροι άνθρωποι.
Όταν εστιάζουμε στην αλήθεια της ψυχής μας, το αποτέλεσμα δεν μπορεί παρά να μας ανταμείψει.
Και συνεχίζουμε… «ανήσυχα» δημιουργικοί όπως ξεκινήσαμε….

www.theatrilion.tripod.com/, www.theatrilion.blogspot.com
Facebook: Θεατρική Ομάδα θεατρΙΛΙΟΝ (theatrILION)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου