Άρδην, να αλλάξουμε ρότα· άρδην, να αποκαθηλώσουμε το διεφθαρμένο πολιτικό σύστημα·

Τρίτη 6 Μαρτίου 2018

Ψήφισμα για το Αφρίν. Υπογράψτε!

(Ψήφισμα ενάντια στην στρατιωτική επέμβαση της Τουρκίας στο Αφρίν -αν ενδιαφέρεστε να υπογράψετε, στείλτε ηλεκτρονικό μήνυμα με τα στοιχεία σας στο 
pyd@rojavakurdistan.gr)

ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΕΙ ΤΩΡΑ Η ΣΦΑΓΗ ΤΟΥ ΑΦΡΙΝ!
Εδώ και περισσότερο από ένα μήνα, το τουρκικό κράτος έχει εξαπολύσει μια στρατιωτική επίθεση, με το παραπλανητικό όνομα «Κλάδος Ελαίας», εναντίον του Αφριν της Βόρειας Συρίας, που οδηγεί καθημερινά σε σφαγές αμάχων πολιτών. Στην επίθεση αυτή, τα τουρκικά αεροσκάφη βομβαρδίζουν  ακόμη και πολιτικούς στόχους στην περιοχή, ενώ στο έδαφος ο στρατός συνεργάζεται με μισθοφόρους – μελη τζιχαντιστικών οργανώσεων, όπως η ISIS και η Al Nusra. Η σιωπή και η ανοχή της διεθνούς κοινότητας σε αυτό το έγκλημα είναι χαρακτηριστική. Ο τουρκικός στρατός χρησιμοποιεί τον οπλισμό του ΝΑΤΟ και δολοφονεί παιδιά. Επιπλέον, η επίθεση αυτή θα είχε αποφευχθεί εξαρχής αν και η Ρωσία, που είναι υπεύθυνη για τον εναέριο χώρο της περιοχής, είχε αναλάβει δράση και είχε μπλοκάρει τις πτήσεις των τουρκικών βομβαρδιστικών.
Καλούμε τη διεθνή κοινότητα να σταματήσει με κάθε τρόπο τις εγκληματικές ενέργειες του τουρκικού κράτους και των συνεργατών του. Καλούμε το ΝΑΤΟ να απαγορεύσει τη χρήση των όπλων του για τη δολοφονία αμάχων. Καλούμε τη ρωσική κυβέρνηση να σταματήσει αυτή τη σφαγή, απαγορεύοντας άμεσα τις πτήσεις των τουρκικών αεροπλάνων πάνω από το Αφρίν.
Πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου