Άρδην, να αλλάξουμε ρότα· άρδην, να αποκαθηλώσουμε το διεφθαρμένο πολιτικό σύστημα·

Τρίτη 6 Μαρτίου 2018

ΠΕΤΡΟΥΠΟΛΗ: «Ο βίος της Παναγίας», με τον Πέτρο Γαϊτάνο

Συναυλία με πλούσιο οπτικοακουστικό υλικό διοργανώνει η ενορία της Αγίας Τριάδας Πετρουπόλεως, σε συνεργασία με τον γνωστό καλλιτέχνη Πέτρο Γαϊτάνο, με σκοπό την ενίσχυση του φιλανθρωπικού έργου της ενορίας.
Μια ξεχωριστή παρουσίαση – συναυλία, αφιερωμένη στην πιο άγια μορφή που υπήρξε στη γη μέσα στην αιωνιότητα θα δώσει ο Πέτρος Γαϊτάνος τη Δευτέρα στις 26 Μαρτίου 2018 6μμ στο Πολιτιστικό Κέντρο Πετρούπολης Αττικής.
Την Παναγία!
Η μοναδικότητα του έργου έγκειται και στο ότι είναι η παρθενική φορά κατά την οποία καταγράφεται, ηχητικά και με σκηνοθετική μορφή, ο βίος της Υπερευλογημένης Δεσποίνης ημών Θεοτόκου και Αειπαρθένου Μαρίας.
Πρώτη φορά οι άνθρωποι θα μάθουν και θα ακούσουν για τη ζωή της Θεοτόκου Μαρίας, μέσα από αδιάψευστα γεγονότα και αναφορές που αφορούν τη ζωή Της και τα οποία είναι καταγεγραμμένα μέσα στους αιώνες από τους Αποστόλους και τους πρώτους πατέρες της Εκκλησίας μας.
Οι ευαγγελιστές στα ιερά Ευαγγέλια αναφέρουν πολύ λίγα για τη ζωή της Παναγίας, έτσι ο ακροατής ατενίζει για πρώτη φορά όλα τα βασικά στοιχεία που αφορούν την πάνσεπτη και κορυφαία ζωή Της, ενώ με συγκλονιστικό τρόπο βλέπει τη ζωή του Ιησού Χριστού διαμέσων των άσπιλων ματιών της πανάγιας μητέρας Του!
Ιδιαιτέρως ενδιαφέρον είναι το ότι για την παρουσίαση της εξαιρετικής αυτής δουλειάς στο κοινό, έγινε από τον λαοφιλή καλλιτέχνη ειδικιή προσαρμογή του έργου σε μορφή ηχητικής σκηνοθετημένης παρουσίασης με τη συμμετοχή δύο αφηγητών και επιμελητή ύμνων.
Έτσι ο ακροατής μπορεί να παρακολουθεί -  συνοδοιπορεί βήμα, βήμα πάνω στα ιερά χνάρια της πανάγιας Ζωής της Θεοτόκου Μαρίας, μιας ζωής που συνυπήρξε άρρηκτα με αυτήν του Ιησού Χριστού, που ήταν ο Υιός και Θεός της!
Στη ροή της σεπτής αυτής βραδιάς ο ακροατής ακούει ηχογραφημένους απλούς αυτοσχεδιασμούς παραδοσιακών οργάνων που συνοδεύουν ή γεφυρώνουν τις αφηγήσεις, ταυτόχρονα καθ’ όλη τη διάρκεια της εκδήλωσης σε γιγαντοοθόνη προβάλλονται αγιογραφίες της Παρθένου Μαρίας, όπως και φωτογραφίες από τα μέρη όπου έζησε όταν ήταν στη γη, υλικό που φωτογράφησε και σκηνοθέτησε σε βίντεο ο ίδιος ο Πέτρος Γαϊτάνος ταξιδεύοντας στους Άγιους Τόπους,  τέλος ο ερμηνευτής ψάλει τους απαράμιλλης μουσικής και ποίησης ύμνους που έχουν γραφτεί μέσα στην αιωνιότητα για τη Θεοτόκο Μαρία.
Πρόκειται για μια ιδιαίτερης σημασίας καταγραφή, που συνδυάζει τον σύγχρονο ήχο με τον παραδοσιακό, συνάμα με υψηλής ποιότητας ήχο και αισθητική, με στόχο να αποκαλυφθεί στις καρδιές των ακροατών η πανάγια μορφή και έκφραση του τελειότερου ανθρώπου μέσα στην αιωνιότητα.
Ο Πέτρος Γαϊτάνος για το πρωτότυπο αυτό εγχείρημα συνέλεξε και μελέτησε πολλά βιβλία που αναφέρονται στη ζωή της Θεοτόκου, η εργασία αυτή βασίζεται μεταξύ και άλλων στα αδιάσειστα και αποκαλυπτικά κείμενα ενός βιβλίου που γράφτηκε τον 7ο αιώνα από τον Άγιο Μάξιμο τον Ομολογητή που τη μετάφραση έχει κάνει το ιερό κελί Αγίου Νικολάου «Μπουραζέρη» του  Αγίου Όρους.
Ο Πέτρος Γαϊτάνος εκτός της ερμηνεία των ύμνων, επίσης αφηγείται, επιμελείται της εργασίας, αλλά κάνει και την ηχητική και οπτική σκηνοθεσία αυτής.

Διάρκεια 100 λεπτά.
Τα κείμενα διαβάζουν :
Αφηγήτρια : Νόνη Ιωαννίδου
Αφηγητής  : Κώστας Γιαλίνης
Αφηγητής : Πέτρος Γαϊτάνος
Επιμέλεια ύμνων - Ισοκρατήματα : Πέτρος Δασκαλοθανάσης

Σκηνοθεσία, Διασκευές, Καλλιτεχνική Επιμέλεια, φωτογραφίες- σκηνοθεσία βίντεο  & Διεύθυνση Παραγωγής
Πέτρος Γαϊτάνος

26 Μαρτίου 2018 Δευτέρα, Πολιτιστικό Κέντρο Πετρούπολης
Συναυλία – Σκηνοθετημένη ηχητική παρουσίαση του έργου: Πέτρος Γαϊτάνος - «Ο Βίος της Παναγίας»
Τα κείμενα διαβάζουν : Νόνη Ιωαννίδου, Κώστας Γιαλίνης, Πέτρος Γαϊτάνος. Επιμέλεια ισοκρατημάτων: Πέτρος Δασκαλοθανάσης.
Οργάνωση Ενορία Αγίας Τριάδας Πετρουπόλεως. - Ώρα έναρξης 6μμ, τιμή εισιτηρίου 10€. Περιορισμένος αριθμός προσκλήσεων, παρακαλούμε προμηθευθείτε εγκαίρως.
Προπώληση εισιτηρίων: 2105013108 - 6981040520, Σουλίου 167 Πετρούπολη Αττικής.
Τα έσοδα θα διατεθούν για την τράπεζα σιτίσεως του Ι.Ν Αγίας Τριάδος Πετρουπόλεως.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου