Άρδην, να αλλάξουμε ρότα· άρδην, να αποκαθηλώσουμε το διεφθαρμένο πολιτικό σύστημα·

Τετάρτη 21 Νοεμβρίου 2018

Να λυθεί άμεσα το πρόβλημα της σχολικής στέγης στο Καματερό ζητά η Ένωση Συλλόγων Γονέων Αγίων Αναργύρων-Καματερού

σχολικά κτίρια, Άγιοι Ανάργυροι-Καματερό


Την έντονη αντίδραση από την Ένωση Συλλόγων Γονέων Αγίων Αναργύρων-Καματερού έχει προκαλέσει η καθυστέρηση από την πολιτεία της επίλυσης των κτιριακών προβλημάτων που αντιμετωπίζουν τα σχολεία του Δήμου. Η δυσαρέσκεια αποτυπώθηκε και στη σχετική συνάντηση που πραγματοποιήθηκε στην ΚΤΥΠ ΑΕ,  όπου οι εκπρόσωποι της Ένωσης Γονέων διαπίστωσαν ότι σε κανένα από τα ζητήματα δεν οδεύει σε άμεση λύση.

«Όταν πριν από μια δεκαετία ξεκινήσαμε να ζητάμε την ανέγερση νέων σχολικών μονάδων στην πόλη μας, προβλέποντας ότι το μαθητικό δυναμικό παρά την μείωση του στις περισσότερες περιοχές της πατρίδας μας, στον Δήμο μας, λόγω της ανοικοδόμησης , θα είναι διαρκώς αυξανόμενο, δεν περιμέναμε , να μην έχει γίνει τίποτα από μεριάς ΚΤΥΠ, παρά μόνο ίσως μια απαλλοτρίωση που ήταν και μια διαδικασία που την είχαν ξεκινήσει άλλοι γονείς πριν από εμάς. Μας είναι αδύνατον να καταλάβουμε, πως επιτρέπεται  παιδιά να κάνουν μάθημα σε παραπήγματα, σε μικρά σιδερένια σπιτάκια , σε αίθουσες χωρίς παράθυρα, σε προθάλαμους καυστήρων» τονίζουν σε ανακοίνωση τους. Προσθέτουν δε, πως ακόμα και τώρα, το Υπουργείο Παιδείας, μέσω της Γ Διεύθυνσης Αθηνών, ιδρύει δυο καινούργια νηπιαγωγεία στο Καματερό, το 13ο και 14ο και τονίζουν ότι πρέπει να να ξεκινήσουν οι διαδικασίες αποκατάστασης της αδικίας αλλά και της ταλαιπωρίας στην οποία υποβάλλονται γονείς και παιδιά.
Συγκεκριμένα, ζητούν:
Α. Το χτίσιμο του 12ου Νηπιαγωγείου Καματερού (το οικόπεδο είναι καθαρό)
Β. Το χτίσιμο του 7ου Νηπιαγωγείου Καματερού (το οικόπεδο είναι καθαρό)
Γ. Το χτίσιμο του 9ου Δημοτικού Καματερού, το οποίο και θα αποσυμφορήσει τα 3,4,8,1,2, Δημοτικά και το σχολείο έχει ιδρυθεί ( το οικόπεδο προς εκκαθάριση).
Δ. Το κτίσιμο του 5ου-10ου Νηπιαγωγείου Καματερού το οποίο θα αποσυμφορήσει το 5ο Δημοτικό Καματερού. Να σημειωθεί εδώ ότι το 10ο Νηπιαγωγείο , είναι στεγασμένο σε πλατύσκαλο του 5ου Δημοτικού , ( το οικόπεδο είναι καθαρό).
Ε. Την γενική επισκευή του γυμναστηρίου του 1ου Λυκείου-1ου Γυμνασίου Καματερού , καθώς και την τοποθέτηση ασανσέρ στο κτήριο , όπως ο νόμος προβλέπει.
ΣΤ. Ανέγερση κτηρίου που  θα στεγάσει το Πειραματικό Γυμνάσιο και το Πειραματικό Λύκειο της πόλης, να οποία είναι σήμερα φιλοξενούμενα με άλλες σχολικές μονάδες.
Ζ. Ανέγερση για την στέγαση του 11ου , 13ου , 14ου Νηπιαγωγείων Καματερού.
Η. Έναρξη όλων των διαδικασιών για την ίδρυση λειτουργία και στέγαση, των σχολικών μονάδων που χρειάζεται ο Δήμος, μας.
Α. 3ο Λύκειο Καματερού
Β. 10ο Δημοτικό Καματερού με έδρα το Γερόβουνό
Γ. 4ο Γυμνάσιο Καματερού.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου