Άρδην, να αλλάξουμε ρότα· άρδην, να αποκαθηλώσουμε το διεφθαρμένο πολιτικό σύστημα·

Σάββατο 15 Δεκεμβρίου 2018

Απολογισμός 2ης πανελλαδικής συνδιάσκεψης κινήματος Άρδην


Απολογισμός 2ης πανελλαδικής συνδιάσκεψης κινήματος Άρδην
Ολοκληρώθηκε το Σάββατο το βράδυ με επιτυχία η 2η πανελλαδική συνδιάσκεψη του κινήματος Άρδην. Η πρώτη, ανοιχτή συνεδρία είχε τον χαρακτήρα ενός οργανωμένου διαλόγου, πάνω στις προοπτικές συγκρότησης του δημοκρατικού πατριωτικού χώρου, στον οποίο και ανταποκρίθηκαν κόμματα, οργανώσεις, συλλογικότητες και προσωπικότητες, με τοποθετήσεις ουσιαστικές πάνω στο πλαίσιο συζήτησης (βλ. Πολιτικές προοπτικές του δημοκρατικού πατριωτικού χώρου) που κατατέθηκε από την εισήγηση του του Άρδην, που αποτελούσε δημιούργημα συλλογικής επεξεργασίας του κινήματος και παρουσιάστηκε από τον Γιώργο Καραμπελιά. Παρενέβησαν  με τοποθετήσεις και χαιρετισμούς οι εξής:
Μάριος Γεωργιάδης  – αντιπρόεδρος της Βουλής – βουλευτής Ένωσης Κεντρώων
Μανώλης Μηλιαράκης – επίτιμος πρόεδρος της Χριστιανικής Δημοκρατίας
Νίκος Βασιλειάδης – πρόεδρος Ελεύθερης Πατρίδας
Δημήτρης Στρατούλης – μέλος Π.Γ. της ΛΑΕ
Ρούντι Ρινάλντι – εκδότης εφ. Δρόμος της Αριστεράς – ΚΟΕ
Μιχάλης Πατσίκας – Ανένδοτος Αγώνας για την Δημοκρατία και την Μακεδονία
Δαμιανός Βασιλειάδης – Πατριωτική Συσπείρωση
Παναγιώτης Μαντάς – ΔΗΚΚΙ
Γιώργος Παπαγιαννόπουλος – πρωτοβουλία 14ης Μαΐου
Διονύσης Φλαμιάτος – Επανεκκίνηση (Restart)
Βαγγέλης Πισσίας  –  δημιουργός της κίνησης Ένα Καράβι για τη Γάζα
Γιώργος Παπαδόπουλος – Τετράδης, δημοσιογράφος,
Βασίλης Ασημακόπουλος –  πρ. μέλος ΚΕ Σύριζα, δικηγόρος
Κώστας Καραΐσκος –  Άρδην Θράκης, Σπάρτακος Κομοτηνής
Γρηγόρης Πέτρου – Πατριωτικό Κοινωνικό Κίνημα
Νίκος  Καραβαζάκης – Βήμα Σαρωνικού
Όθων Ιακωβίδης – Ανένδοτος Αγώνας για την Δημοκρατία και την Μακεδονία
Γεράσιμος Ποταμιάνος – Οικονομολόγος
Γιάννης Δουλφής – Οικονομολόγος
Στην εκτεταμένη συζήτηση που πραγματοποιήθηκε αναδείχθηκαν από τους περισσότερους ομιλητές πολλοί κοινοί προβληματισμοί και κοινές εκτιμήσεις. Για:
– Την ανάγκη έκφρασης του δημοκρατικού πατριωτικού ρεύματος στην παλλαϊκή αντίθεση ενάντια στην Συμφωνία των Πρεσπών, ιδιαίτερα μέσα από την προώθηση του αιτήματος για δημοψήφισμα, ως μέσου κινητοποίησης του ελληνικού λαού και πίεσης για την ευθυγράμμιση του κοινοβουλίου με την λαϊκή βούληση, αλλά και την ύπαρξη μιας οργανωμένης παρέμβασης μέσα στις ίδιες τις κινητοποιήσεις.
– Την σταδιακή διαμόρφωση ενός πολιτικού χώρου που θα υπερβαίνει την παραδοσιακή διαίρεση αριστεράς– δεξιάς, αντιπαρατίθεται στις παγκοσμιοκρατικές εθνομηδενιστικές ελίτ, και συνθέτει το πατριωτικό αίτημα με την κοινωνική δικαιοσύνη σ’ ένα νέο αντιστασιακό αίτημα.

– Την δημιουργία ενός μόνιμου «χώρου διαλόγου», που θα επιτρέψει την επιτάχυνση των πολιτικών και ιδεολογιών διεργασιών –ενώ άλλοι έθεσαν την ανάγκη να υπάρξουν αμεσότερες κινήσεις για την εκλογική παρέμβαση των δημοκρατικών, πατριωτικών δυνάμεων κατά τις αλλεπάλληλες, επερχόμενες εκλογικές αναμετρήσεις.

Οι τοποθετήσεις άγγιξαν όλο το φάσμα της τρέχουσας πολιτικής ατζέντας, ξεκινώντας από τα εθνικά θέματα, το μεταναστευτικό και το δημογραφικό, περνώντας στην αντιμετώπιση της οικονομικής λεηλασίας και της καταστροφής των λαϊκών στρωμάτων, και την ανάγκη να ανασυγκροτηθεί η οικονομία της παραγωγικά, την παιδεία, τον πολιτισμό και την δημοκρατική αναγέννηση της χώρας. Η συζήτηση άγγιξε και τις γενικότερες ευρωπαϊκές εξελίξεις, τα γεγονότα στην Γαλλία, και την ευρύτερη κατάσταση των κοινωνιών της Δύσης όπου οι παγκοσμιοκρατικές ελίτ βρίσκονται σε ανοιχτή αντίθεση με το αίσθημα και τα αιτήματα των περισσότερων ευρωπαϊκών λαών.
Όλοι σχεδόν οι ομιλητές τόνισαν την επικαιρότητα της συνάντησης, και της κρίσιμης σημασίας να υπάρξει σήμερα μια δημοκρατική, πατριωτική απάντηση στην πανεθνική, υπαρξιακή κρίση που αντιμετωπίζει η Ελλάδα, λίγο πριν κλείσει τα 200 ελεύθερα χρόνια του νεότερού της βίου, και χαιρέτησαν την πρωτοβουλία του Άρδην για την πραγματοποίηση αυτού του διαλόγου.
Κατά τις εσωτερικές συνεδριάσεις  του Κινήματος Άρδην που ακολούθησαν της συζητήθηκαν επίσης οι προοπτικές πολιτικής συγκρότησης του δημοκρατικού πατριωτικού χώρου.
Η προτεραιότητα που οι περισσότεροι ομιλητές έδωσαν στο λαϊκό αντικυβερνητικό κίνημα καταγγελίας της συμφωνίας των Πρεσπών εκφράζει και το καθοριστικό ρόλο που έπαιξε η αντιστασιακή πατριωτική αφύπνιση της ελληνικής κοινωνίας ώστε  να συντελεστεί αυτή η πρώτη ευρεία συνάντηση που πραγματοποιήθηκε το πρωί του Σαββάτου. Ως εκ τούτου αναδεικνύεται από μόνο του ένα πεδίο άμεσης συνεργασίας σε αυτό ακριβώς το πεδίο, και αυτό θα είναι και το πρώτο άμεσο αντικείμενο για την δημιουργία ενός χώρου ‘μόνιμου διαλόγου’ που θα ακολουθήσει άμεσα.  
Παράλληλα ξεκίνησε η εσωτερική οργανωτική ανασυγκρότηση του Άρδην, μέσα από την σύσταση εκλογικής, οικονομικής και επιτροπής επικοινωνίας, αλλά και την ανάδειξη τοπικών σωμάτων με αφετηρία την Αττική. Η εκλογική επιτροπή, θα αναλάβει να διερευνήσει την δυνατότητα πολιτικών συνεργασιών για την κοινή κάθοδο δημοκρατικών-πατριωτικών δυνάμεων στις επερχόμενες εκλογικές αναμετρήσεις, τις εθνικές ή τις ευρωεκλογές. Στην συνδιάσκεψη παρευρέθηκαν πάνω από 200 σύνεδροι, από την Αττική αλλά και πολλές πόλεις και περιοχές της Ελλάδας, την Θεσσαλονίκη, την Πάτρα, την Κομοτηνή, τη Θεσσαλία, την Σπάρτη και την Μεσσηνία, το Ηράκλειο κ.ά.

Δείτε ΕΔΩ όλα τα βίντεο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου