Άρδην, να αλλάξουμε ρότα· άρδην, να αποκαθηλώσουμε το διεφθαρμένο πολιτικό σύστημα·

Τρίτη 23 Απριλίου 2019

Πρόσκληση προς την Ένωση Γονέων Αγίων Αναργύρων- Καματερού καθώς και τους Συλλόγους Γονέων


ΕΝΩΣΗ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ, ΒΙΟΤΕΧΝΩΝ & ΕΜΠΟΡΩΝ ΑΓIΩΝ ΑΝΑΡΓΥΡΩΝ-ΚΑΜΑΤΕΡΟΥ
Κτήριο ΚΕΚ Αγίων Αναργύρων(Δωδεκανήσου & Μουσουνίτσης 10)
Τηλέφωνο:6946533202-email:eebeagion@gmail.com

Πρόσκληση προς την Ένωση Γονέων Αγίων Αναργύρων- Καματερού καθώς και τους Συλλόγους Γονέων

Φίλοι γονείς σε Αγίους Αναργύρους – Καματερό,
Το τελευταίο χρονικό διάστημα ο εμποροβιοτεχνικός μας σύλλογος ήρθε σε επαφή με αρκετούς συλλόγους και σωματεία της περιοχής μας προκειμένου, για κοινά προβλήματα που αντιμετωπίζουμε, να αναλαμβάνουμε και ανάλογες κοινές αγωνιστικές πρωτοβουλίες.
Το πιο κοινό τοπικό πρόβλημα που αντιμετωπίζουμε και εμείς ως γονείς, που είμαστε και επαγγελματίες της περιοχής, είναι το πρόβλημα της υποχρηματοδότησης και ως συνέπεια, υποβάθμισης των σχολείων στο Δήμο Αγίων Αναργύρων-Καματερού. Οι περικοπές από τον κρατικό προϋπολογισμό για τη Παιδεία αναπόφευκτα επηρεάζουν κυρίως γειτονιές σαν τις δικές μας.
Ως συνέπεια της απαξίωσης του Δημόσιου Σχολείου καλούνται πλέον οι σύλλογοι Γονέων να μπουν σε ένα κυνήγι εσόδων προκειμένου να συμβάλλουν με κάθε τρόπο, ώστε να καλύπτονται άμεσες αλλά και πάγιες οικονομικές ανάγκες των σχολείων, συνέπεια της αντιεκπαιδευτικής πολιτικής των κυβερνήσεων. Αθλητικές δραστηριότητες, παραδοσιακοί χοροί, bazaar,ελληνιστί παζάρια, με καθαρά εμπορικό χαρακτήρα (αγορές προϊόντων και μεταπώληση), εύρεση χορηγών, αποτελούν πλέον τις βασικές δραστηριότητες των Συλλόγων Γονέων.
Με αυτόν τον τρόπο απαξιώνεται ο ουσιαστικός τους ρόλος και μετατρέπονται, άθελά τους, σε εισπρακτικούς μηχανισμούς μεταφοράς χρημάτων πάλι από τους ίδιους τους γονείς. Δηλαδή πρακτικά όλοι εμείς που υπερφορολογούμαστε καλούμαστε έμμεσα να στηρίξουμε οικονομικά αυτό που το κράτος και οι Δήμοι έχουν υποχρέωση να κάνουν. Επιπλέον με τέτοιες πρωτοβουλίες πλήττονται τα μικρά καταστήματα που προσπαθούν με δυσκολία να επιβιώσουν.
Ως Ένωση ΕΒΕ Αγίων Αναργύρων-Καματερού θεωρούμε ότι η Παιδεία αποτελεί θεμελιώδη τομέα για την ανάπτυξη του ανθρώπου και της κοινωνίας και ότι θα πρέπει να παρέχεται εντελώς δωρεάν και να είναι αποκλειστικά δημόσια. Πόσο μάλλον θεωρούμε ότι οι διάφορες δραστηριότητες αθλητικές και πολιτιστικές πρέπει να είναι ενταγμένες σε ένα πλαίσιο δωρεάν και δημόσιων υποδομών. Τέλος θεωρούμε ότι τα κάθε είδους εποχιακά παζάρια που διοργανώνονται στα σχολεία από τους Συλλόγους Γονέων θα έπρεπε να είχαν χαρακτήρα ανταλλακτικό και όχι κερδοσκοπικό, αν το κριτήριο μας είναι η ανάπτυξη του κοινωνικού χαρακτήρα του παιδιού και όχι του εμπορικού.
Με μεγάλη χαρά θα θέλαμε να καλέσουμε σε ανοιχτή συζήτηση, όποτε αυτό συμφωνηθεί από κοινού, την Ένωση Γονέων Αγίων Αναργύρων- Καματερού καθώς και τους Συλλόγους Γονέων για να βρούμε από κοινού λύση σε αυτό το συνεχώς διογκούμενο πρόβλημα. Η Ένωση ΕΒΕ Αγίων Αναργύρων-Καματερού είναι δίπλα σε όλους για να διεκδικήσουμε όλοι μαζί καλύτερες συνθήκες εκπαίδευσης για τα παιδιά μας.

ΤΟ ΔΣ
 ΕΝΩΣΗ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ, ΒΙΟΤΕΧΝΩΝ & ΕΜΠΟΡΩΝ ΑΓIΩΝ ΑΝΑΡΓΥΡΩΝ-ΚΑΜΑΤΕΡΟΥ
Κτήριο ΚΕΚ Αγίων Αναργύρων(Δωδεκανήσου & Μουσουνίτσης 10)
Τηλέφωνο:6946533202-email:eebeagion@gmail.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου