Άρδην, να αλλάξουμε ρότα· άρδην, να αποκαθηλώσουμε το διεφθαρμένο πολιτικό σύστημα·

Δευτέρα 1 Απριλίου 2019

ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΑΡΑΜΠΕΛΙΑΣ: Αθήνα πρωτεύουσα του ελληνισμού και όχι παράσιτο της παγκοσμιοποίησης

Αθήνα πρωτεύουσα του ελληνισμού
και όχι παράσιτο της παγκοσμιοποίησης
υποψήφιος δήµαρχος:
ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΑΡΑΜΠΕΛΙΑΣ
Το ψηφοδέλτιο μας αποτελεί μία πρόταση ενάντια στην παρακμή της πόλης και τον καθεστωτικό εθνομηδενισμό. Συνδέεται με το δημοκρατικό πατριωτικό κίνημα που αντιτάχθηκε στη Συμφωνία των Πρεσπών, ενάντια στα εγχώρια και ξένα συμφέροντα που έχουν μεταβάλει την Ελλάδα σε αποικία.
Απέναντι στους συστημικούς υποψηφίους μιας αποεθνικοποιημένης Αθήνας και τους πατριδοκάπηλους που εκμεταλλεύονται τα πατριωτικά αισθήματα του λαού, είναι αναγκαία μια εναλλακτική πρόταση.
  • Όχι στον υδροκεφαλισμό που αποκόβει την Αθήνα από τη χώρα, και τη μεταβάλλει σε πόλη «γενίτσαρο», χωματερή της παγκοσμιοποίησης και του airbnb. Μέτρα αποκέντρωσης με ενίσχυση της ενορίας και της γειτονιάς.
  • Η ανεργία και η φτώχεια να αντιμετωπιστούν με την κοινοτική μας παράδοση – παραγωγικές δραστηριότητες στην πόλη.
  • Οι κοινωνικές υπηρεσίες  του Δήμου  δεν ανήκουν στις ΜΚΟ του Σόρος. Να συνδεθούν με τους πολίτες και τις ενορίες.
  • Απάντηση στην ανεργία, με παραγωγικές δραστηριότητες και μέσα στην πόλη.
  • Προτεραιότητα στο δημογραφικό και τη φυγή των νέων, από δήμο, Εκκλησία και κράτος. Ενίσχυση των νέων ζευγαριών και επιστροφή των κατοίκων στις γειτονιές που εγκατέλειψαν.
  • Οικονομική ενίσχυση για τις μητέρες, – ολοήμερα νηπιαγωγεία και σχολεία.
  • Όχι στη γκετοποίηση του κέντρου. Αποτροπή παράνομης μετανάστευσης, αποκέντρωση χώρων διαμονής προσφύγων.
  • Μέτρα ενάντια στη γενικευμένη ανομία, από τα τραπεζοκαθίσματα  μέχρι την καλπάζουσα εγκληματικότητα.
  • Απέναντι στα «παλλόμενα πέη» της ψευδοκουλτούρας και τα τουρκικά σαρβάιβορ, ένας πολιτισμός σύγχρονος, ριζωμένος στην ελληνική διαχρονία: Σωκράτης, Αγία Φιλοθέη, Μακρυγιάννης, Σεφέρης. Στον Ελαιώνα ιδρύματα που θα συνδέουν αρχαιότητα, Βυζάντιο, νέα Ελλάδα. Χρησιμοποίηση εγκαταλελειμμένων κτηρίων.
  • Ο «πολιτισμός» του κέρδους και του μηδενισμού, εξαντλείται σε κινητά και τηλεπαιγνίδια. Πολιτισμικές-αθλητικές δραστηριότητες για τους νέους, μαθήματα ελληνικής γλώσσας και ιστορίας, παραδοσιακών χορών και τραγουδιών.
  • Αντιμετώπιση της ρύπανσης και των καταστροφών (Μάτι, Μάνδρα, Σαρωνικός), που προκαλεί η διάλυση των υποδομών.
  • «Πράσινες γειτονιές» σε μια καθαρή πόλη, με πραγματική ανακύκλωση.
  • Στο κυκλοφοριακό έμφαση στα μαζικά μέσα μεταφοράς, στα ΑΜΕΑ, την εγγύτητα κατοικίας και εργασίας, με συγκεκριμένα κίνητρα, όπως η επιδότηση ενοικίου.
  • Εφαρμογή τοπικών δημοψηφισμάτων στην πόλη που γέννησε τη Δημοκρατία· συμμετοχή των πολιτών στη λήψη αποφάσεων που αφορούν στη ζωή τους.

Δεν έχουμε πλέον άλλον δρόμο πέρα από τη μεταβολή του πολιτισμού μας στο τελευταίο  όπλο της επιβίωσής μας.
Ποιοι είμαστε:
Η πρόταση μας είναι ανοικτή, και το ψηφοδέλτιό μας συγκροτείται από γυναίκες και άνδρες που προέρχονται από όλους τους πολιτικούς ορίζοντες, αρκεί να απορρίπτουν τον εθνομηδενισμό και να υιοθετούν τον δημοκρατικό πατριωτισμό. Διότι μόνο ένα πατριωτικό κίνημα, που θα υπερβαίνει τις εμφυλιοπολεμικές διαιρέσεις, της κυρίαρχης Αριστεράς και της Δεξιάς, και θα προτάσσει την επιβίωση του ελληνισμού, μπορεί να αποτελέσει το ζητούμενο της νέας ιστορικής περιόδου. Ακόμα περισσότερο στον δήμο της Αθήνας, που συμπυκνώνει όλες τις παθογένειες αλλά και τις δυνατότητες ολόκληρης της χώρας. Το ψηφοδέλτιο μας εκφράζει το σύνολο του δημοκρατικού πατριωτικού χώρου με αποκλειστικό κριτήριο τις ικανότητές  και τις γνώσεις των υποψηφίων. Από τους παλιούς αγωνιστές των πατριωτικών, κοινωνικών και περιβαλλοντικών αγώνων, που συμπυκνώνουν τη «μνήμη» της πόλης, μέχρι τους νεότερους, που  φέρνουν την ορμή τους και τη θέλησή τους για προσφορά. Όλοι, εργαζόμενοι, σε όλους τους  κοινωνικούς χώρους, και όχι ανεπάγγελτοι και σιτιζόμενοι στα κομματικά μαγειρεία. Η παράταξή μας είναι ανοιχτή σε ανθρώπους από όλη την Ελλάδα και τον ελληνισμό (Κρήτες, Μοραΐτες, Στερεοελλαδίτες, Μακεδόνες, Πόντιοι, Μικρασιάτες, Κωνσταντινουπολίτες, Βορειοηπειρώτες), καθώς και ανθρώπους από την Αρμενία, τα Βαλκάνια, την Ουκρανία, την Ρωσία κ.λπ., γενικότερα όλους όσους αποδέχονται τη συμμετοχή τους στον ελληνικό πολιτισμό.
Οι βασικές μας αρχές συμπυκνώνονται σε έξι σημεία: Πατριωτισμός, Κοινωνική δικαιοσύνη, περιβαλλοντική συνείδηση, παραγωγική ανασυγκρότηση, πολιτιστική αναγέννηση, δημοκρατία.Το 2021, διακόσια χρόνια μετά την Επανάσταση, θέλουμε την Αθήνα αξιοβίωτη, κέντρο του ελληνισμού, σε μια Ελλάδα αποκεντρωμένη και ζωντανή μέχρι το τελευταίο χωριό.
Γιώργος Καραμπελιάς:
Ο Γιώργος Καραμπελιάς συμμετέχει στους πατριωτικούς, κοινωνικούς και περιβαλλοντικούς αγώνες για πάνω από 50 χρόνια. Μαθητής, στις κινητοποιήσεις για την Κύπρο, το κίνημα του 15% για την παιδεία, και του 1-1-4. Συμμετείχε στο αντιδικτατορικό κίνημα και συνελήφθη, ενώ μετά το 1974 αγωνίστηκε για τη διεύρυνση της δημοκρατίας και τα δικαιώματα  των εργαζομένων. Έχει συμμετάσχει σε πολλές κινητοποιήσεις για την πόλη, την ποιότητα ζωής και τα δικαιώματα των πολιτών. Πρωτοστάτησε στις κινητοποιήσεις για το νέφος της Αθήνας το 1979, και την πυρηνική καταστροφή του Τσερνομπίλ, όταν και κακοποιήθηκε. Καθώς η παγκοσμιοποίηση διαλύει έθνη και κράτη, και απειλείται η εθνική μας επιβίωση, πρωτοστατεί σε κινητοποιήσεις για Γιουγκοσλαβία, Ίμια, Οτσαλάν, Σχέδιο Ανάν, Μνημόνια, Σκοπιανό κ.λπ. Συμμετέχει σε έντυπα (Άρδην, Ρήξη, Λόγιος Ερμής), πολιτικές κινήσεις (Σπίθα, Άρδην) και επιτροπές (από την «Επιτροπή για τα Εθνικά Θέματα», το 1988, έως την «Επιτροπή δημοψηφίσματος για τη Συμφωνία των Πρεσπών», το 2019). Τα τελευταία βιβλία του αφορούν την ιστορία, διότι ο εθνομηδενισμός επιβουλεύεται την ιστορική μας συνείδηση. Έχει βραβευθεί από την Ακαδημία για την Ανολοκλήρωτη επανάσταση του Ρήγα. Τελευταία έργα του, τα Εκκλησία και Γένος εν αιχμαλωσία και 1821, η παλιγγενεσία. Πιστεύει στην ανάγκη μιας Αθήνας πρωτεύουσας του ελληνισμού και όχι της υποβάθμισης της λοιπής Ελλάδας που οδηγεί στην καταστροφή της ίδιας της Αθήνας. Γι’ αυτό  και συμμετέχει στον συνδυασμό Αθήνα για την Ελλάδα.
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Ξενοφώντος 4, Σύνταγμα
τηλ. 210 3826319, 2130020427 φαξ: 210 3839930 karampeliasathina@gmail.com
FB: Αθήνα για την Ελλάδα www.athinaellada.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου