Άρδην, να αλλάξουμε ρότα· άρδην, να αποκαθηλώσουμε το διεφθαρμένο πολιτικό σύστημα·

Τετάρτη, 28 Δεκεμβρίου 2016

Ερωτηματικά προκαλεί η Προγραμματική σύμβαση για ανάπλαση χώρων στους Αγίους Αναργύρους υπέγραψαν περιφέρεια Αττικής και δήμος

δήμος Αγίων Αναργύρων - Καματερού, δημαρχείο 
O πρώην δημοτικός σύμβουλος Π. Τερζόγλου είχε καυτηριάσει πριν λίγους μήνες το συγκεκριμένο έργο ως εξής:
 "Λίγα μέτρα από τη Γ. Παπανδρέου βρίσκεται η οδός Λάμπρου Κατσώνη παράλληλη της εθνικής οδού και του ρέματος. Εδώ και 1,5 χρόνο όταν έγινε η μεγάλη πλημμύρα στη Δυτική Αθήνα και πνίγηκαν άνθρωποι, τα στηθαία της εθνικής οδού γκρεμίστηκαν και έπεσαν στο ρέμα. Κυβέρνηση, περιφέρεια και δήμος έχουν δείξει από τότε, εγκληματική αδιαφορία για την αποκατάσταση των πρανών του ρέματος και της εθνικής, με κίνδυνο οποιαδήποτε στιγμή να πέσει όλη η εθνική οδός και να θρηνήσουμε αθώα θύματα".
Διαβάστε παρακάτω το σχετικό ρεπορτάζ από τη doxthi.gr
Tην υλοποίηση του έργου με αντικείμενο τη «Διαμόρφωση και δημιουργία χώρων πρασίνου στην οδό Γεωργίου Παπανδρέου και σε πλησίον κοινόχρηστους χώρους στο δήμο Αγίων Αναργύρων – Καματερού», δρομολόγησαν με την υπογραφή Προγραμματικής Σύμβασης η Περιφερειάρχης Αττικής, Ρένα Δούρου και ο Δήμαρχος Αγίων Αναργύρων – Καματερού, Νίκος Σαράντης. Πρόκειται για έργου προϋπολογισμού 3.331.441,04 ευρώ με ΦΠΑ που χρηματοδοτείται από ίδιους πόρους της Περιφέρειας.
Το έργο έχει ως στόχο την ανάπλαση της περιοχής παρέμβασης, συμπεριλαμβανομένης της ενίσχυσης του πρασίνου και της τοποθέτησης του κατάλληλου
εξοπλισμού, με γνώμονα την ασφάλεια και τη βελτίωση της ποιότητας ζωής των πολιτών και την προστασία του περιβάλλοντος. Αφορά δε σε εργασίες σε όλο το μήκος της οδού Γεωργίου Παπανδρέου, με στόχο τη διαπλάτυνση των πεζοδρομίων και την αναβάθμιση της κεντρικής νησίδας µε τη διατήρηση και ενίσχυση του υφιστάμενου πρασίνου, τη διαµόρφωσή της σε χώρο αναψυχής και την ανακατασκευή των διαφόρων χώρων ψυχαγωγίας καθώς και της υφιστάμενης παιδικής χαράς επί της νησίδας μεταξύ των οδών Κωνσταντινουπόλεως και Αγαμέμνονος. Ακολούθως, το έργο αναμένεται να συμβάλλει στην εξασφάλιση των αναγκαίων χώρων στάθμευσης των κατοίκων και στη διαμόρφωση δικτύου δρόμων, πεζοδρόμων και κοινόχρηστων χώρων που γειτνιάζουν µε τη Γ. Παπανδρέου.
Ειδικότερα, θα πραγματοποιηθούν παρεμβάσεις στη Δημοτική Κοινότητα Αγίων Αναργύρων στην οδό Γεωργίου Παπανδρέου από Λεωφ. Δημοκρατίας έως οδό Λάμπρου Κατσώνη και στις οδούς Κωστή Παλαμά από Γ. Παπανδρέου έως Κυκλάδων, στις οδούς Ναυαρίνου, Αιμιλιανού, Κοραή, Αιόλου, Παπαφλέσσα, Ευριπίδου, πάροδος Γ. Παπανδρέου, Περικλέους από Γ. Παπανδρέου έως Μ. Αλεξάνδρου και Σουλίου από Γ. Παπανδρέου έως Ηγουμενίτσας. Τέλος, επισημαίνεται ότι το έργο δημοπρατήθηκε από τον Δήμο Αγίων Αναργύρων – Καματερού και θα εκτελεστεί από τη Διεύθυνση Τεχνικών Υπηρεσιών του.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου