Άρδην, να αλλάξουμε ρότα· άρδην, να αποκαθηλώσουμε το διεφθαρμένο πολιτικό σύστημα·

Παρασκευή 9 Δεκεμβρίου 2016

Άγιοι Ανάργυροι: Κινδυνεύουν σπίτια με κατάρρευση λόγω των υπερχειλίσεων του Κηφισού

Άμεσο κίνδυνο να καταρρεύσει στην κυριολεξία το σπίτι τους, λόγω της διάβρωσης των νερών από τον υπερχειλισμένο Κηφισό, διατρέχουν οι κάτοικοι της οδού Λάμπρου Κατσώνη, στους Αγίους Αναργύρους, ενός δρόμου παράλληλου της εθνικής οδού. Μετά τις περσινές μεγάλες καταστροφές (22/10/2015) από τις έντονες βροχοπτώσεις, η κατάσταση χειροτέρεψε μετά τις φετινές βροχές, με αποτέλεσμα ο δρόμος να έχει υποστεί καθίζηση. Ο κίνδυνος επίσης για την κατάρρευση σπιτιών είναι άμεσος, ενώ τα απαραίτητα έργα έχουν κολλήσει λόγω... γραφειοκρατίας.

 Κάτοικος της περιοχής περιγράφει στο zougla.gr: 
«Έχουμε την ατυχία να μένουμε πάνω στο ποτάμι, σε παράλληλη οδό του Κηφισού. Έχουν φαγωθεί τα προστατευτικά κι έχουν παρασυρθεί τα πάντα από το νερό. Υπάρχει καθίζηση του δρόμου. Φοβάμαι ότι με νέα νεροποντή, θα κινδυνέψει άμεσα και το σπίτι μου. Έχουμε κάνει όλες τις ενέργειες, έχω ειδοποιήσει τις αρμόδιες αρχές και επιμένω καθημερινά, αλλά όλο μου απαντάνε δικαιολογίες και δεν έχει έρθει κανείς. Ο δήμος έχει τοποθετήσει απλά κάποια πρόχειρα πλέγματα και διεκδικεί τα ανάλογα κονδύλια για τις επισκευές, όμως ακόμα δεν έχουν εγκριθεί.
Το έργο επιδιόρθωσης δημοπρατήθηκε, αλλά για την περάτωσή του θα χρειαστούν αρκετοί μήνες ακόμα και ο κίνδυνος για νέες καταστροφές και κατάρρευση του σπιτιού μου είναι μεγάλος», σημειώνει χαρακτηριστικά.

Η ανακοίνωση του δήμου Αγίων Αναργύρων - Καματερού:



Το σημείο όπου σημειώνεται το πρόβλημα
Το σημείο όπου σημειώνεται το πρόβλημα

http://www.zougla.gr/greece/article/agi-anargiri-kindinevoun-spitia-me-katarefsi-logo-ton-iperxiliseon-tou-kifisou
Επιμέλεια: Σωτήρης Σκουλούδης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου