Άρδην, να αλλάξουμε ρότα· άρδην, να αποκαθηλώσουμε το διεφθαρμένο πολιτικό σύστημα·

Παρασκευή 30 Δεκεμβρίου 2016

Άγιος Νικόλαος Ιλίου – «Μια φωλιά του μικρού Χριστού»

ilion-97

Ίλιον | Χρήστος Λαρισσαίος

Χριστουγεννιάτικες λάμψεις από το φαεινότατο άστρο της Βηθλεέμ γέμισαν τις καρδιές των ενοριτών και μή του Αγίου Νικολάου Ιλίου απόψε 29 του Δεκέμβρη.
Η φαντασμαγορική χορωδία του καθηγητού και πρωτοψάλτου της Βυζαντινής Μουσικής του εκλεκτού κου Δημητρίου Καλομοίρη ενήχησε ύμνους "συντόνως τεθηγμένους" και ακραιφνώς θεολογικώτατους, οι οποίοι έφεραν "Ράον Σιωπήν" και ιερό δέος στις ψυχές μας.
Τα παραδοσικά κάλαντα από όλη την Ελλάδα με τη συνοδεία παραδοσιακών οργάνων που επακολούθησαν, ανέτειλαν μελωδίες Ελληνικού μεγαλείου και σκόρπισαν το φως τω της γνώσεως στις διάννοιες μας, και μας πλημμύρισαν με ανείπωτη χαρά και αγαλλίαση.
Σκιρτήσαμε όλοι σαν τά όρη στο άκουσμα του Χριστού
Γεννηθέντος.
Η εκδήλωση αυτή διοργανώθηκε από το Φιλόπτωχο ταμείο με σκοπό να επισυνάξει τους ενορίτες επί την "Ευρισκόμενη Αλήθεια."
Αντικειμενικός σκοπός της Χριστουγεννιάτικης αυτής εκδήλωσης ήταν να ζήσουν όλοι οι ενορίτες ανεξαιρέτως, σαν πρόσωπα και όχι σαν άτομα την χαρά του Δωδεκαημέρου.
Να λάβουν παρότι εκατοντάδες, την αίσθηση της αγάπης της ενοποιημένης οικογένειας που μεταποιήται σε φωλιά του "Μικρού Χριστού".
Είναι γεγονός ότι όλοι οι ενορίτες στηρίζουν στους αδύναμους οικονομικά ώμους τους αλλά και στις μεγαλειώδεις καρδιές τους το φιλανθρωπικό έργο του ναού μας.
Η εκδήλωση αυτή έρχεται ως αντίδοση ευχαριστιακής και ευγνωμόνου αγάπης προς τα αγαπητικά πρόσωπα τους.
Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους ο Αντιδήμαρχος Καματερού κος Πότσης και ο παλαίμαχος καλαθοσφαιριστής του Παναθηναϊκού κος Αργύρης Παπάπετρου και 4ος παγκόσμιος πρωταθλητής στο Τορόντο 1996 με την εθνική ανδρών, συνοδευόμενος από τη σύζυγο του Νατάσσα Παπαπέτρου πρώην αθλήτρια του ποδοσφαίρου.
Είθε το Τεχθέν Παιδίον Νέον να παύσει τη δίψα της ψυχής μας. Χρόνια ζωήρρυτα σε όλους και ευλογημένος ο επερχόμενος νέος ενιαυτός.

 http://www.romfea.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου