Άρδην, να αλλάξουμε ρότα· άρδην, να αποκαθηλώσουμε το διεφθαρμένο πολιτικό σύστημα·

Κυριακή 6 Μαΐου 2018

Στο Πανεπιστήμιο Αθηνών η ομάδα «All 4 Greek Wheels» του γυμνασίου Φυλής


doxthi.gr|"All 4 Greek Wheels", γυμνάσιο Φυλής, Πανεπιστήμιο Αθηνών

Μια ξεχωριστή εμπειρία, γεμάτη ενθουσιασμό και εύσημα για την επαγγελματική δουλειά που γίνεται, έζησαν πριν λίγες ημέρες οι μαθητές της ομάδας «All 4 Greek Wheels» του γυμνασίου Φυλής στο Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών. Εκεί όπου, στα τέλη Απριλίου, παρουσιάστηκε στην αίθουσα «Παϊδούση» όλη η επιτυχημένη πορεία της ομάδας που ξεκίνησε από το Σεπτέμβριο του 2016 μέχρι και το Δεκέμβριο του 2017 και η οποία τους απέφερε δύο πανελλήνιες διακρίσεις σε διαγωνισμούς Τεχνολογίας αλλά και κατάκτηση της 8ης θέσης στους Παγκόσμιους Αγώνες «LAND-ROVER, 4×4 in schools» στο Abu-Dhabi.



Η πρόσκληση από το Πανεπιστήμιο έγινε προσωπικά στην Ευαγγελία Βαρδαλάχου, υπ. Διδάκτορα του Πανεπιστημίου Αθηνών και υπεύθυνη εκπαιδευτικό της ομάδας «All 4 Greek Wheels», από τις καθηγήτριες Μαρία Σφυρόερα και Ηρώ Βούλγαρη, προκειμένου να παρουσιάσει την δουλειά και το ρόλο της (σχετικά με πανελλήνιους και παγκόσμιους αγώνες Τεχνολογίας) σε μεταπτυχιακούς φοιτητές. Η κα Βαρδαλάχου πρότεινε να τη συνοδέψουν οι μαθητές της από το γυμνάσιο Φυλής, με τους οποίους μοιράστηκε την κοινή αγωνία αλλά και την κοινή χαρά για την επιβράβευση της προσπάθειάς τους.
Η παρουσίαση έγινε από όλα τα μέλη της ομάδας (Παναγιώτης Μπουραΐμης, Σταύρος Μαγγανάς, Χαρά Μπανανά, Ευάγγελος Λιούκας και Βασίλειος Σεβασλίδης) και την καθηγήτριά τους ως παράδειγμα καλής πρακτικής βιωματικής μάθησης στα σχολεία. Το κοινό ενθουσιάστηκε με το συντονισμό, την οργάνωση και την μεθοδικότητα της ομάδας για την πραγματοποίηση των στόχων της.
Σημειώνεται, ότι παρούσα ήταν και η διευθύντρια του γυμνασίου Φυλής Ευφροσύνη Μαρτίνου, η οποία άλλωστε είχε συνοδέψει την ομάδα στους αγώνες στο Abu-Dhabi. Από κοινού με την κα Βαρδαλάχου χαρακτήρισαν ιδιαίτερα τιμητικό το γεγονός ότι μαθητές και καθηγητές ενός σχολείου παρουσιάζουν τις εργασίες τους στο απαιτητικό κοινό ενός ανώτατου ιδρύματος.


 http://doxthi.gr/57927/sto-panepistimio-athinon-i-omada-all-4-greek-wheels-toy-gymnasioy-fylis-enthoysiasmos-gia-ti-doyleia-toys/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου