Άρδην, να αλλάξουμε ρότα· άρδην, να αποκαθηλώσουμε το διεφθαρμένο πολιτικό σύστημα·

Τετάρτη, 2 Μαΐου 2018

Χρηματοδότηση σε δήμους για την ίδρυση νέων βρεφονηπιακών τμημάτων. Μεταξύ αυτών σε Αχαρνές, Φυλή, Ίλιον, Πετρούπολη & Αγ. Ανάργυροι-Καματερό


doxthi.gr|παιδικοί σταθμοί

Ξεκινά από σήμερα το πρόγραμμα χρηματοδότησης από πόρους του υπουργείου Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, σε δήμους και σε νομικά πρόσωπά τους, με σκοπό την ίδρυση νέων τμημάτων βρεφικής, παιδικής και βρεφονηπιακής φροντίδας, όπως ανακοίνωσε η αναπληρώτρια υπουργός Κοινωνικής Αλληλεγγύης Θεανώ Φωτίου.Οι δήμοι οι οποίοι ήδη λειτουργούν- είτε με τις υπηρεσίες τους είτε με νομικά τους πρόσωπα -σταθμούς με τμήματα βρεφικής, παιδικής και βρεφονηπιακής φροντίδας, καλούνται να υποβάλουν πρόταση εκδήλωσης ενδιαφέροντος για τη συμμετοχή τους στο πρόγραμμα χρηματοδότησης, προκειμένου να ιδρύσουν ένα νέο τμήμα βρεφικής, παιδικής και βρεφονηπιακής φροντίδας ή δύο τμήματα, εφόσον περιλαμβάνονται στον πίνακα 1 της παρ. 4 του άρθρου 2 της ΚΥΑ Δ11/οικ.21568/620/12-4-2018 (ΦΕΚ 1409Β’).
Η σχετική πρόσκληση δημοσιεύεται στον ιστοχώρο της Ελληνικής Εταιρείας Τοπικής Ανάπτυξης και Αυτοδιοίκησης (ΕΕΤΑΑ) ΑΕ, η οποία ενεργεί, δυνάμει προγραμματικής σύμβασης που υπογράφηκε μεταξύ αυτής, του υπουργείου Εργασίας και του υπουργείου Εσωτερικών, ως φορέας Διαχείρισης του υπουργείου Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης & Κοινωνικής Αλληλεγγύης, για την υλοποίηση του προγράμματος. Η πρόσκληση θα αποσταλεί από την ΕΕΤΑΑ ΑΕ και ηλεκτρονικά σε όλους τους δήμους της χώρας.
Τα νέα τμήματα δύναται να ενταχθούν σε ήδη λειτουργούντες σταθμούς, εφόσον σε αυτούς υπάρχει ελεύθερος χώρος ικανός να διαμορφωθεί, ώστε να τα στεγάσει ή να αποτελέσουν τμήματα νέου/ νέων σταθμού/σταθμών που θα συστήσει ο δήμος.
Η συνολική επιχορήγηση για τους δήμους ή τα νομικά τους πρόσωπα που θα ιδρύσουν ένα νέο τμήμα δυναμικότητας 12 βρεφών ή ένα τμήμα δυναμικότητας 25 νηπίων (η επιλογή ανήκει στο δήμο, ανάλογα με τις ανάγκες του), δεν μπορεί να ξεπερνά το ποσό των 50.000 ευρώ.
Για τους δήμους του πίνακα, που μπορούν να ιδρύσουν δύο τμήματα (επίσης η επιλογή, αν θα είναι δύο τμήματα βρεφικής ή δύο νηπιακής ή ένα βρεφικής και ένα νηπιακής φροντίδας, ανήκει στο δήμο), η χρηματοδότηση δύναται να ανέλθει μέχρι του ποσού των 75.000 ευρώ.
H υποβολή των προτάσεων ένταξης στο χρηματοδοτικό πρόγραμμα αρχίζει σήμερα, 2 Μαΐου 2018 και λήγει στις 30 Ιουνίου 2018.

Πίνακας..

ΑΓ. ΑΝΑΡΓΥΡΩΝ-ΚΑΜΑΤΕΡΟΥ
ΑΓΡΙΝΙΟΥ
ΑΘΗΝΑΙΩΝ
ΑΙΓΙΑΛΙΑΣ
ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗΣ
ΑΡΓΟΥΣ-ΜΥΚΗΝΩΝ
ΑΧΑΡΝΩΝ
ΒΕΡΟΙΑΣ
ΒΟΛΟΣ
ΓΑΛΑΤΣΙΟΥ
ΓΛΥΦΑΔΑΣ
ΔΕΛΤΑ
ΔΙΟΝΥΣΟΥ
ΔΡΑΜΑ
ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ-ΑΡΓΥΡΟΥΠΟΛΗΣ
ΕΟΡΔΑΙΑΣ
ΗΛΙΟΥΠΟΛΗΣ
ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ ΑΤΤΙΚΗΣ
ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ ΚΡΗΤΗΣ
ΘΕΡΜΑΪΚΟΥ
ΘΕΡΜΗΣ
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ
ΘΗΒΑΙΩΝ
ΙΛΙΟΥ
ΙΣΤΙΑΙΑΣ-ΑΙΔΗΨΟΥ
ΙΩΑΝΝΙΤΩΝ
ΚΑΛΑΜΑΡΙΑΣ
ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ
ΚΑΛΛΙΘΕΑΣ
ΚΑΡΔΙΤΣΑΣ
ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ
ΚΕΡΑΤΣΙΝΙΟΥ-ΔΡΑΠΕΤΣΩΝΑΣ
ΚΕΡΚΥΡΑΣ
ΚΙΛΚΙΣ
ΚΟΖΑΝΗ
ΚΟΜΟΤΗΝΗΣ
ΚΟΡΔΕΛΙΟΥ-ΕΥΟΣΜΟΥ
ΚΟΡΙΝΘΙΩΝ
ΚΟΡΥΔΑΛΛΟΣ
ΛΑΓΚΑΔΑ
ΛΑΜΙΕΩΝ
ΛΑΡΙΣΑΙΩΝ
ΛΕΒΑΔΕΩΝ
ΛΕΣΒΟΥ
ΜΑΛΕΒΙΖΙΟΥ
ΜΕΓΑΡΕΩΝ
ΝΕΑΠΟΛΗΣ-ΣΥΚΕΩΝ
ΝΙΚΑΙΑΣ-ΑΓΙΟΥ ΙΩΑΝΝΗ ΡΕΝΤΗ
ΞΑΝΘΗΣ
ΠΑΤΡΕΩΝ
ΠΑΥΛΟΥ ΜΕΛΑ
ΠΕΙΡΑΙΩΣ
ΠΕΛΛΑΣ
ΠΕΡΑΜΑΤΟΣ
ΠΕΡΙΣΤΕΡΙΟΥ
ΠΕΤΡΟΥΠΟΛΗΣ
ΠΥΛΑΙΑΣ-ΧΟΡΤΙΑΤΗ
ΠΥΡΓΟΥ
ΡΕΘΥΜΝΗΣ
ΡΟΔΟΥ
ΣΕΡΡΩΝ
ΣΠΑΤΩΝ ΑΡΤΕΜΙΔΑΣ
ΤΡΙΚΚΑΙΩΝ
ΤΡΙΠΟΛΕΩΣ
ΦΥΛΗΣ
ΧΑΛΚΙΔΕΩΝ
ΧΑΝΙΩΝ
ΧΕΡΣΟΝΗΣΟΥ
ΩΡΑΙΟΚΑΣΤΡΟΥ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου