Άρδην, να αλλάξουμε ρότα· άρδην, να αποκαθηλώσουμε το διεφθαρμένο πολιτικό σύστημα·

Κυριακή 17 Ιουνίου 2018

Κλειστός τουλάχιστον ο ΧΥΤΑ Φυλής. 2.500 τόνοι σκουπιδιών καθημερινά στους δρόμους της Αττικής

ΧΥΤΑ Φυλής

Κλειστός τουλάχιστον μέχρι την Τετάρτη θα παραμείνει ο ΧΥΤΑ Φυλής – και αυτό αποτελεί, σύμφωνα με πληροφορίες, το αισιόδοξο σενάριο. Παρά την αγωνιώδη προσπάθεια των συνεργείων να διορθώσουν τη ζημιά και να ολοκληρώσουν τα κατάλληλα μέτρα αντιστήριξης, η κατάσταση παραμένει επικίνδυνη για τους εργαζόμενους αλλά και συνολικά για την πορεία του έργου διαμόρφωσης του κυττάρου ενώ πολλά θα εξαρτηθούν από το πόσο θα αντέξουν τα προσωρινά στηρίγματα από το βάρος της σημερινής βροχής.
Οι εργασίες επικεντρώνονται, αυτή τη στιγμή, στο να δημιουργηθεί ταμπάνι, το οποίο θα λειτουργήσει ως μέσο αντιστήριξης ενώ μεγάλο στοίχημα αποτελεί η αντοχή που επιδείξουν τα προσωρινά μέτρα στήριξης και αποφυγής της ζημιάς από τη βροχή.
Να σημειωθεί, ότι το χρονοδιάγραμμα ολοκλήρωσης έχει πέσει έξω από τις προβλέψεις και ο χώρος δεν ενδείκνυται ακόμα για ασφαλή εναπόθεση απορριμμάτων. Κατά άλλες πληροφορίες, ωστόσο, το γεγονός ότι επρόκειτο για μια διαδικασία χρονοβόρα και επίπονη ήταν γνωστή, ευθύς εξαρχής, στην ηγεσία του ΕΔΣΝΑ, η οποία ωστόσο προτιμούσε να τρέφει με φρούδες ελπίδες τους δημάρχους, ανανεώνοντας καθημερινά τις προσδοκίες τους, ακριβώς για να μη γίνει αποδέκτης των έντονων αντιδράσεών τους.
Η εξυπηρέτηση των απορριμματοφόρων των δήμων εξακολουθεί να γίνεται από το εργοστάσιο ανακύκλωσης (ΕΜΑΚ) καθώς και από το Σταθμό Μεταφόρτωσης στο Σχιστό, ωστόσο, περίπου 2.500 με 3.000 τόνοι κάθε μέρα συσσωρεύονται στους δρόμους του λεκανοπεδίου, καθιστώντας, σε συνδυασμό με τη ζέστη και τη βροχή, αποπνικτική την ατμόσφαιρα.


 http://doxthi.gr/59679/kleistos-toylachiston-eos-tin-tetarti-o-chyta-fylis-2-500-tonoi-skoypidion-kathimerina-stoys-dromoys-tis-attikis/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου