Άρδην, να αλλάξουμε ρότα· άρδην, να αποκαθηλώσουμε το διεφθαρμένο πολιτικό σύστημα·

Τρίτη 1 Νοεμβρίου 2016

ΧΑΙΔΑΡΙ: ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΚΑΤΑ ΤΩΝ ΠΛΕΙΣΤΗΡΙΑΣΜΩΝ - «Να μη βγει στο σφυρί κανένα λαϊκό σπίτι»



Η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ προχώρησε σε νέες παρεμβάσεις με στόχο τη «θωράκιση και  διασφάλιση» των τραπεζών, βάζοντας στην μέγγενη των εκβιασμών και των απειλών από την  πλευρά των τραπεζών, χιλιάδες λαϊκές οικογένειες. 
Ο στόχος τους είναι να εξοικονομηθούν όποιοι  πόροι έχουν απομείνει στους Δήμους, για να δοθούν κατά προτεραιότητα για την στήριξη των  επιχειρηματικών ομίλων και των δανειστών.
Αυτή είναι η «δίκαιη» ανάπτυξη που ευαγγελίζεται η  κυβέρνηση, την ίδια στιγμή που δίνει νέες κρατικές ενισχύσεις στις τράπεζες στο πλαίσιο της  τελευταίας «ανακεφαλαιοποίησης», που φορτώθηκε για μια ακόμη φορά στις πλάτες του λαού
Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, εξελίσσει σε πιο αντιδραστική κατεύθυνση το πλαίσιο
λειτουργίας  των Δήμων, πολλαπλασιάζοντας καθημερινά τους αντιλαϊκούς νόμους, επιβάλλοντας με τον τρόπο  αυτό στους Δήμους να λειτουργούν ως φοροεισπρακτικοί μηχανισμοί. 
Το πλαίσιο αυτό προβλέπει,  μεταξύ άλλων, την λήψη αναγκαστικών μέτρων σε βάρος των δημοτών που οφείλουν, με μια  διαδικασία που αντιμετωπίζει με τα ίδια μέτρα και σταθμά μεγαλοοφειλέτες και λαϊκά νοικοκυριά.  Οι κατασχέσεις είναι η συνέχεια της φοροληστείας που έχουν εξαπολύσει, με όλους τους  μηχανισμούς τους, επιδιώκοντας να εκφοβίσουν και να εκβιάσουν τα λαϊκά νοικοκυριά, ώστε να  υποκύψουν σε αυτήν την βαρβαρότητα.  
Οι εξαγγελίες της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ, κάτω από το βάρος των αντιδράσεων για τους  πλειστηριασμούς στην λαϊκή κατοικία, υπόσχεται ότι θα καταθέσει νομοθετική παρέμβαση δήθεν  προστασίας της πρώτης κατοικίας. 
Είναι κυριολεκτικά «στάχτη στα μάτια», αφού είναι πια φανερό  από τις νομοθετικές κινήσεις τους, ότι η λαϊκή κατοικία γίνεται βορά στα χέρια των τραπεζών,  λάφυρο για την περεταίρω κερδοφορία των μονοπωλιακών ομίλων.  
Ειδικότερα δε, αυτό το αντιδραστικό πλαίσιο λειτουργίας και των δήμων επιβάλλει να  λειτουργούν ως συμπληρωματικοί φοροεισπρακτικοί μηχανισμοί. 
Τους επιβάλει την λήψη  αναγκαστικών μέτρων σε βάρος των λαϊκών νοικοκυριών βάζοντας μπροστά και καθιστώντας  υπόλογους τους υπαλλήλους, την ίδια στιγμή που οι δήμοι για την λειτουργία των υπηρεσιών  τους λαμβάνουν μειωμένη χρηματοδότηση από το κράτος ήδη σε ποσοστό 62%. 
Απαιτούν από  τους Δήμους την υπερφορολόγηση των δημοτών, την ίδια στιγμή μάλιστα που συρρικνώνονται  κρίσιμες κοινωνικές υπηρεσίες λόγω της υποχρηματοδότησης.  
Ως δημοτική αρχή, θεωρούμε απαράδεκτο, σε συνθήκες βαθιάς οικονομικής κρίσης, που έδωσε  την αφορμή για να ανατραπούν, σειρά εργασιακών και ασφαλιστικών δικαιωμάτων και που οδηγεί  στην εξαθλίωση όλο και περισσότερες οικογένειες, ο Δήμος μας να προχωρήσει σε κατασχέσεις σε  βάρος των λαϊκών νοικοκυριών, συμβάλλοντας με τον τρόπο αυτό στην παραπέρα επιδείνωση του  επιπέδου ζωής των εργαζομένων. 
Αρνούμαστε να λειτουργήσει ο Δήμος ως ένας ακόμα  φορομπηχτικός μηχανισμός σε βάρος των εργατών, των ανέργων, των κατεστραμμένων  οικονομικά επαγγελματιών και των οικογενειών τους.  
Είναι για μας μονόδρομος να λειτουργήσουμε με γνώμονα το λαϊκό συμφέρον. Στην  κατεύθυνση αυτή, έχει ήδη με προηγούμενη απόφασή μας ζητηθεί από τις υπηρεσίες  του Δήμου μας, να μη βεβαιώσουν οφειλές λαϊκών οικογενειών στην Εφορία, να μην  προβούν σε καμία ενέργεια λήψης αναγκαστικών μέτρων, πράξη κατάσχεσης σε βάρος  κινητής και ακίνητης περιουσίας συνδημότη μας και καμία κατάσχεση εις χείρας τρίτου.  
Ως δημοτική αρχή δηλώνουμε με όλους τους τρόπους και σε όλους του τόνους, ότι δεν θα  αποδεχτούμε τις συμπληγάδες τους και θα συνεχίσουμε να παίρνουμε αντίστοιχες πρωτοβουλίες  ανακούφισης των λαϊκών νοικοκυριών και διασφάλισης των εσόδων του δήμου από  αυτούς που πραγματικά χρωστάνε και οφείλουν να πληρώσουν, από αυτούς που έχουν  και όχι από αυτούς που δεν έχουν και που ως Δημοτική Αρχή έχουμε υποχρέωση να  τους συνδράμουμε για να σταθούν στην ζωή όρθιοι και να παλέψουν.  Απαιτούμε τώρα:
 

 την κατάργηση των άδικων και αντιλαϊκών φόρων και την φορολογία με 45% των  μονοπωλιακών ομίλων που σε συνθήκες βαθιάς οικονομικής κρίσης για το λαό, αυξάνουν τα  κέρδη τους.
 

 την πλήρη προστασία της λαϊκής κατοικίας, κανένα λαϊκό σπίτι στα χέρια των τραπεζών. 
 

Την κατάργηση κάθε ανταποδοτικής λειτουργίας στους δήμους και την πλήρη  χρηματοδότηση τους από τον κρατικό προϋπολογισμό  Ως Δήμος θα σταθούμε στο πλευρό των ταξικών σωματείων και των μαζικών φορέων της  περιοχής με οποιοδήποτε τρόπο, προκειμένου να μη βγει στο σφυρί κανένα λαϊκό σπίτι. 
 

ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΧΑΪΔΑΡΙΟΥ

 http://www.pitsounicity.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου