Άρδην, να αλλάξουμε ρότα· άρδην, να αποκαθηλώσουμε το διεφθαρμένο πολιτικό σύστημα·

Κυριακή 20 Νοεμβρίου 2016

Ανακοίνωση της Ένωσης ΕΒΕ Περιστερίου



Συνεδρίασε το ΔΣ της Ένωσης ΕΒΕ Περιστερίου και συζήτησε τα προβλήματα που απορρέουν από την συνεχιζόμενη αντιλαϊκή πολιτική.
Εκτίμησε ότι τα προβλήματα στο χώρο των αυτοαπασχολούμενων και μικρών ΕΒΕ επιδεινώνονται σε όφελος των μεγαλύτερων. Το ίδιο και η κατάσταση των εργαζόμενων, της νεολαίας, των συνταξιούχων, συνολικά των λαϊκών στρωμάτων.  Επισήμανε ως αθλία την επιχειρηματολογία της συγκυβέρνησης και όλων των υποστηρικτών των ευρωενωσιακών πολιτικών που ουσιαστικά ισχυρίζονται ό,τι με την ολοκλήρωση της αξιολόγησης και της πιθανής ρύθμισης του χρέους θα ωφεληθεί και ο λαός.  Άθλια επίσης είναι η προσπάθεια, να εμφανιστεί η κυβέρνηση ως φιλολαϊκή με τα μέτρα διαχείρισης της
φτώχειας, καθώς τα παίρνει από τους φτωχούς για να τα δώσει στους εξαθλιωμένους.  Την ίδια ώρα ψηφίζει αναπτυξιακούς νόμους για το μεγάλο κεφάλαιο και συζητά με τους λεγόμενους κοινωνικούς εταίρους (ΣΕΒ, ΓΣΒΕΕ, ΕΣΕΕ κλπ) την διαχείριση των χρεών των βιώσιμων επιχειρήσεων. Το γιατί οι χιλιάδες συνάδελφοί μας, στα χρόνια της κρίσης φορτώθηκαν με φόρους, κατέληξαν με χρέη, με λουκέτα και μη βιώσιμη  δεν τους απασχολεί.  Το ΔΣ συζήτησε επίσης την απαντητική επιστολή του αντιπεριφερειάρχη Δυτικού τομέα για τα αντιπλημμυρικά έργα στην περιοχή.  Η επιστολή κάνει αναφορά στα έργα που έχει εγκρίνει η περιφέρεια μετά από προτάσεις των Δήμων. Δεν υπάρχει όμως πρόταση και σχετική έγκριση για το Δήμο μας. Δεν υπάρχει επίσης αναφορά στα της αποζημίωσης των πληγέντων συναδέλφων.  Με βάση τα παραπάνω και την βασική μας εκτίμηση ότι τα χειρότερα έρχονται, δύο δρόμοι ανοίγονται μπροστά μας.  Ο ένας είναι ο δρόμος της απογοήτευσης, της μοιρολατρίας και τελικά της υποταγής.  Ο άλλος είναι της συσπείρωσης στην Ένωση, κόντρα στις πολιτικές που μας εξοντώνουν. Κόντρα στις συμβιβασμένες συνδικαλιστικές μας ηγεσίες ΓΣΕΒΕΕ, ΕΣΕΕ, που αποδέχονται την εφαρμοζόμενη πολιτική και προβάλουν μάλιστα και  εποικοδομητικές προτάσεις.    Παίρνουμε τα μέτρα μας, οργανωνόμαστε και καλούμε σε  κλείσιμο των καταστημάτων μας και συμμετοχή στην απεργιακή συγκέντρωση την  Πέμπτη 8 Δεκέμβρη   10:30 στην Ομόνοια. Συμμετοχή στις κινητοποιήσεις για την υγεία στην Δυτική Αθήνα.  Τη Δευτέρα 28 Νοέμβρη, στις 9 π.μ., στην κινητοποίηση της Λαϊκής Επιτροπής Περιστερίου στο ΙΚΑ Περιστερίου.  Πέμπτη 15 Δεκέμβρη στην πλατεία Δημαρχείου στο Χαϊδάρι στο κάλεσμα των Λαϊκών Επιτροπών Δυτικής Αθήνας και άλλων φορέων του λαϊκού κινήματος για τα πολλά προβλήματα στο χώρο της Υγείας.   Για όλα αυτά και πολλά άλλα συζητάμε και προτείνουμε λύσεις σε σύσκεψη στα γραφεία μας,  Αιμίλιου Βεάκη 36 2ος όροφος την Τετάρτη 30 Νοέμβρη στις 18:30. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου