Άρδην, να αλλάξουμε ρότα· άρδην, να αποκαθηλώσουμε το διεφθαρμένο πολιτικό σύστημα·

Παρασκευή 25 Νοεμβρίου 2016

Είναι προτιμότερη μια κλειστή παιδική χαρά , απ’ ότι μια «καρμανιόλα» παιδική χαρά!



Το τελευταίο διάστημα , γίνεται πολύς λόγος για τις παιδικές χαρές του Δήμου Περιστερίου! Διαγωνισμοί, καταγγελίες μηνύσεις, αγωγές, «γατοκαυγάδες» και άλλα πολλά, που απασχολούν την κοινή γνώμη στο Περιστέρι το τελευταίο διάστημα.

Η ουσία βέβαια, χωρίς να υποτιμάμε τα παραπάνω, δεν βρίσκεται στις διαδικασίες. Αυτό, ας το εξετάσουν εκείνοι που είναι αρμόδιοι για αυτά τα θέματα.  Το σημαντικό είναι η πραγματικότητα που επικρατεί στις παιδικές χαρές και το πόσο αυτές είναι κατάλληλες να φιλοξενούν τους μικρούς περιστεριώτες, με ασφάλεια και όχι με κίνδυνο της σωματικής τους ακεραιότητας ή της ίδιας τους της ζωής. Οι φωτογραφίες, για άλλη μια φορά,  αδιάψευστοι μάρτυρες του πώς βλέπει αυτή η διοίκηση τα παιδιά της πόλης και πόσο
νοιάζεται για αυτά.  Η συγκεκριμένη παιδική χαρά, βρίσκεται στη συμβολή των οδών Αγίου Ελευθερίου και Παλιγγενεσίας. 
 
Σε μια γειτονιά, που έχει την ατυχία να μην συνορεύει με το κέντρο… Ξηλωμένα παγκάκια, σπασμένα όργανα, σκουπίδια, και ένα δένδρο σάπιο έτοιμο να πέσει. Και καλά να πέσει στην διάρκεια της νύχτας. Μπορεί κάποιος να σκεφτεί τι θα συμβεί αν πέσει κάποια στιγμή που η παιδική χαρά θα είναι γεμάτη, η πέσει την ημέρα που γίνεται η Λαϊκή και κυκλοφορούν στο σημείο εκατοντάδες πολίτες; Φαίνεται όμως, ότι αυτά δεν απασχολούν την διοίκηση και ιδιαίτερα την αρμόδια Αντιδήμαρχο κα Τσιώτα. Μάλλον, καρφάκι δεν της καίγεται...το κέντρο πάνω απ όλα!  Βλέπετε, οι παιδικές χαρές, ούτε ντιριντάχτα έχουν, ούτε φωτογραφίες με χαμογελάκια και αγκαλίτσες... Δεν ασχολείται με θέματα ελαχίστου ενδιαφέροντος όπως η ασφάλεια των παιδιών... Οπότε, γιατί να χάνουμε τον χρόνο μας; Εμείς απλώς (όπως πιστεύουμε ότι έχουμε υποχρέωση)  θα πούμε, το αυτονόητο. Αν κυρία Τσιώτα, δεν μπορείτε να συντηρήσετε τις παιδικές χαρές, σφραγίστε τες. Απαγορέψτε την είσοδο σε παιδιά και ενήλικες. Είναι προτιμότερη μια κλειστή παιδική χαρά , απ’ ότι μια «καρμανιόλα» παιδική χαρά! Ευχόμαστε να εισακουστούμε, αν όχι από την κ. Τσιώτα, τουλάχιστον από τον Δήμαρχο που έχει και την μεγαλύτερη ευθύνη από όλους!!
Βέβαια, θα θέλαμε να της κάνουμε κάποιες ερωτήσεις, (συγκεκριμένα τρεις) αλλά φοβόμαστε  ότι δεν πρόκειται ποτέ να μας απαντήσει. Πάντως ο θυμόσοφος λαός μας λέει ότι «η σιωπή σημαίνει και ενοχή...»
1- Η συγκεκριμένη παιδική χαρά, έχει λάβει πιστοποίηση; Εάν όχι, γιατί παραμένει ανοιχτή;
2- Πότε ανακατασκευάστηκε;
3- Έχει συμπεριληφθεί σε κάποια μελέτη;

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου